• 574
    3 stoperi üç tane salt stoper iki kanat bekini de 4'lü bekinden kullanıp orta saha merkezinde teknik oyuncu oynatırsanız türkiye ligi dahil hiçbir ülkede başarılı olmayacak sistemdir.

    bizim oynayacağımız sistemi 3 stoper olarak düşünmek yanlış, tek stoper ile 2 defansif bek gibi düşünmek lazım. davinson sağ bek jakobs sol bek ve tek stoper nelsson olarak düşünülmelidir. davnson ve jakobs rakip ceza sahasının çevresine kadar gelecekler. hatta ceza sahasına koşu atmalarını dahi talep edeceğiz.

    bunu sağlamak için orta sahada iki tane tempolu canavar lazım. torreira canavar, yanına ebimbe atarsan bir canavar daha bulmuş olursun. bunlara kanatların eşlik etmesi lazım. barış/jelert ve olursa zalewski/jakobs fiziksel dayanıklılığı yüksek ve tempolu oyuncular.

    bu sistemin oyun kurucusu serbest olmak zorunda. herhangi bir bölgeye bağlı kalmadan sahanın her yerine koşup pas açısı oluşturacak, hücuma topu hem dribbling hem pas ile taşıyabilecek, ters topları sağlam atan biri olmak zorunda. sara bu profile yakın.

    forvetlerinden biri kesinlikle 10 numara özelliklerine sahip olmalı. ceza sahasındaki partnerine, ceza sahasına giren stoperlere kanatlara basan kanatlara topu aktarabilecek biri olmalıdır. icardi geldiği günden beri bunu yapıyor zaten. artık osimhen olduğu için daha geriye gelip daha çok topla buluşabilir. bazı maçlardaki gibi 6 pas 5 santra yapmayacak daha çok topla buluşacak.

    tek soru işareti kalecimiz. muslera bir 3'lü defans kalecisi değil. önü kapanınca muazzam dandik goller yiyebiliyor. ayrıca çıkışları ve pas vizyonu yeterli değil (tekniği yetersiz demedim). günay, hem erol bulut hem sumudica yönetiminde çok sayıda 3'lü defans ile oynadı. burada rahatlıkla günay muslera'ya göre daha iyi tercih olur diyebilirim. çünkü 3'lü defans ile oynamak kaleci için de farklı bir durumdur. bunun yanında avrupa liginde en az 4 maçta günay ile oynayacağız. ısınmamış kaleci ile oynarsak şok puan kayıpları bırakabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın