• 551
    taraftarın bir kısmı hemen geçilemeyeceğini düşünüyor fakat buna katılmıyorum. kadromuzdaki futbolcuların çoğu zaten bu dizilişte oynamış futbolcular. ve yine futbol karakteristiklerine baktığımızda bu dizilişin gereklerine uzak değiller. onu da geçtim hem sacha ile, hem kaan ile oyun kurulumunda zaten biz asimetrik üçlü ile defalarca oynadık. yani oyuncu grubumuz uzaydan inmiş bambaşka bir formasyonla ilk kez karşılaşmayacaklar. elbetteki bu formasyon ile oynadığımız futbol felsefesinde değişiklikler olacak. ve bu felsefenin mükemmelleşmesi zaman alacak. ama vaadettikleri ile gerçekten buna değer. özellikle xabi alonso'nun underdog takımı leverkusen'i getirdiği nokta buna mükemmel bir örnek.

    futbol, tez antitez oyunudur. bir futbol mentalitesi ile oynarsınız, bunun antitezi bulunur ve siz oyununuzu değiştirir ya da geliştirirsiniz. barcelona'nın 4-3-3'ünü herkes bilir. o dönemde bütün takımlar bunu oynuyordu, çünkü klasik 4-4-2'nin antiteziydi. şimdi ise dünyada yükselen bir 3'lü defans var conte gibi, xabi alonso gibi, inzaghi ve guardiola gibi taknik adamlar bu formasyonla 4'lü defans varyasyonlu dizilişlerdeki açıkları yakaladılar ve büyük üstünlük sağladılar.

    sözün özü, taraftarın endişelendiği kadar futbolcularımızı afallatacak ya da asla uyum sağlayamayacağımız bir diziliş değildir.

    bunun dışında aslında konuşulmayan çok büyük bir fırsat da var. ligde hiç bir takım bu 3'lü formasyonla gelecek yeni futbol felsefesine nasıl karşılık vereceğini bilmiyor. ve bu da bizim için büyük bir avantaj olabilir.

    bunun yanında umarım build-up'a bol bol vakit ayırıyordur okan buruk. çünkü 3-5-2, iyi bir oyun kurulumu ile kapanan takımları da açmak için büyük fırsatlar sunuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın