resim
Yunus Akgün
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 4063
    yunus bizim için iyi bir rotasyon oyuncusu, ve öyle kalmasında bir sakınca yok.

    geçeceğimiz söylenen 3 defanslı dizilişte ise gayet performans verebilir. 3'lü orta sahanın box to box'ı olmasını dilemek kısa vadede biraz hayalperestlik olabilir, lakin ben yunus yerinde olsam kendimi bu pozisyon için hazırlarım.

    ama 3-5-2 esnek bir diziliş, bir çok farklı futbolcuya farklı görevlerde yer verebilirsiniz ki bence 4-2-3-1'e göre bize en büyük avantajı bu olacak.

    yunus'a gelirsek, her maçın 90 dakikasını çift forvet geçireceğiz diye bir şey yok. 3-4-3 ve ya 3-4-2-1'e döndüğümüz dakikalarda ileri 3'lü ve forvet arkası 2'lide gayet süre bulabilir ki elbet geçiş kovaladığımız dakikalar olacak. yine tek forvet, yanında ya da arkasında 2 oyuncu ile çıktığımız maçlar olacaktır. buradaki 2 ismin delici olması çok önemli; tabii bunun yanında topun kıymetini bilmesi, yaratıcı olması ve boşluklara hareketleniyor olması gerekiyor. yunus'un bunları kendi kariyeri için yapması gerek.

    futbolcu özelliklerine baktığımızda yunus, 3'lü defansta belirli görevlerde etkili olabilir gibi görünüyor. ki yunus'un bekine yardım etmeyen futbolcu karakterini de göz önüne aldığımızda 3'lü defansın ona daha iyi geleceğini bile söyleyebiliriz. zira sağ half'in ilerisinde oynadığı pozisyonun arkasında bir orta saha, sağında bir kanat bek ve en geride sağ stoper olacak. ama elbette yine eli belinde bekleme ve prese katılmama şansı yok. tek avantajı, görev alanının biraz daha daralması ve arkasındaki emniyetin artması.

    belki de bu yeni diziliş sıraladığım sebepler sayesinde onun için yeni bir çıkış olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın