• 489
    insanların bu taktiği sürekli vurgulamasının bir sebebi var. elinizde son iki yılın gol kralı icardi, sezona bomba gibi başlamış batshuayi ve mevcut en iyi üç dört santrfordan biri olan osimhen varken tek forvet oynamazsınız, orasını bir geçelim.

    demek ki çift forvet oynanacak. o zaman ne yapılabilir?

    dörtlü savunma varyasyonlarına bakalım.
    4-1-2-1-2 (ya da baklava 4-4-2) -orta sahaya rabiot ya da fabian ruiz ayarında bir adam geldiğinde gayet mümkün fakat bunun için her iki bekin de hayvan seviyesinde olması lazım. 4-4-2: olmaz, geçiniz, elimizde zaten doğru düzgün kanat da kalmadı.

    üçlü stoper dizilişleri: 3-5-2 -barış'ın sağ kanat bekine cuk oturduğunu ve jakobs veya -gelirse- kostiç'in de sol kanat beki olabileceğini düşünürsek gayet akla yatkın. her halükarda mckennie tarzı bir orta saha ve stoper takviyesi ister ama.

    hülasa galatasaray'ın mevcut kadrosu ile en uygulanması akla yatkın diziliştir. davinson sanchez bu dizilişe çok uygun bir stoperdir. victor nelsson da keza 3'lünün tutucu stoperi olarak çok iyi bir parça. demek ki denenmesinde büyük fayda var. belki birkaç hafta sonuç çıkmayacak ama uzun vadede büyük faydasını görebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın