• 211
    --- alıntı ---

    trabzonspor kulübü, futbolcularımızın sağlıklı beslenebilmesi amacıyla mehmet ali yılmaz tesisleri' nde sera kurup, organik sebze ve meyve üretimine başlamış. doğal gübreler ve yeraltı sularının kullanılacağı serada domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak vb. sebzelerin yanı sıra kavun, karpuz, kiraz, erik gibi çeşitli meyveler de yetiştirilecekmiş. hatta zamanla tesislerin geri kalan alanlarında küçük ve büyük baş hayvancılığa da yönelinerek futbolculara hayvansal gıda temini açısından da hizmet verilecekmiş..

    bu girişimdeki asıl amaç söz konusu mahsüllerden ticari kazanç sağlamak değil, futbolcu ve personelin sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlamaktan ibaret tabii ki. tarımsal olarak bakıldığında asfaltından dahi çimen çıkacak kadar verimli bir coğrafyaya ve iklime sahip trabzon söz konusu olduğunda bence de mantıklı olduğu kadar aynı zamanda örnek teşkil edecek türden bir hamle olsa gerek..

    keşke organik gıdalar yetiştirme konusunda gösterilen bu hassasiyet, son on yıldır alt yapıdan tek bir yıldız oyuncu çıkaramamış trabzonspor' un yetenekli genç futbolcularını yetiştirme hususuna da gösterilebilse. genç futbolcu seramızdan alabildiğimiz son mahsuller olan gökdeniz ve fatih tekke' nin neredeyse jübile dönemlerinin yaklaştığını düşünecek olursak beklentimizde haksız olduğumuz pek söylenemez sanırım..

    ne diyelim. hayırlısı. belki de besin kalitesindeki artış yeteneklere de aynı nisbette yansır. kimbilir!

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın