resim
Arda Güler
Takım:Real Madrid
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:19
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 1820
    yetenekli türk oyuncu. kendisinin olup biteni göremediğini sanmıyorum, kafası çalışıyor. ufaktan bir araştırma yapsa, oynamak istediği seviyelerde ‘saf 10 numara’ formasyonuyla oynayan takım var mı? yok. ne barça’da ne man city’de ne de inter’de böyle bir oyuncu için rol yok. e peki bu durumda ne yapması lazım? ya odegaard’ı örnek alacak ve 8 numaraya evrilecek ki bunun için kaliteli koşu mesafesini ciddi sürelere yükseltmesi lazım, ya da sağ kenar oyun kurucu rolüne soyunacak ki bunun için de asgari bekine yardım etmesi lazım.

    ama bunları yapsa bile real madrid’de bir geleceği olmayabilir zira real madrid daha çok fizik kuvvete dayalı oyunlar oynuyor. tabi ki bunun içinde yüksek bir teknik kalite de var, real madrid’den bahsediyoruz ama barça’ya ya da city’s karşı oynarken yani iyi pas yapan takımlara karşı topu genelde rakiplerine bırakıyor ya da bırakmak zorunda kalıyorlar. zaten camavinga, tchouameni ya da valverde’yi düşündüğünüzde ilk aklınıza gelen nedir? teknik kalite mi yoksa fizik kalite kusursuzluğu mu?

    bence barcelona’ya gitmeyerek hata yaptı zira orada kendisinin özelliklerine daha uygun bir metod ve anlayış var. misal pedri ya da olmo yüksek fizik kaliteyle oynamıyor ama var olan o yüksek teknik kalitelerini göstermeleri için düzgün fizik antrenmanları yapıp sahada da ona uygun futbol oynuyorlar. real madrid’le aralarında bu açıdan büyük farklar var ve arda’nın özellikleri bariz şekilde barcelona’ya daha uygundu. dolayısıyla arda turan abisini dinlemeyerek aslında hata yaptı ama bakalım bundan sonra kariyeri için nasıl bir yol izleyecek?
App Store'dan indirin Google Play'den alın