resim
Hakan Ünsal
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sol Bek
Yaş:51
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 821
    burun bandı olayının türkiye yüzü olan abimiz. mahalle maçlarında burnumuza yara bandı takınca sanki gücümüze güç gelecek de uçup gidecekmişiz zannetmemizin müsebbibidir.

    (bkz: doksanlı yılların galatasaraylı çocuğu olmak)

    kariyeri boyunca ağır sakatlıklar yaşamış, yine de her seferinde dönmeyi başarmıştır. fiziken 1990'lardaki futbolcuları 2020'lerdekilerle karşılaştırmak biraz abes olur. ancak her daim biraz kalın bir görüntüsü vardı. yine de kendine iyi bakma konusunda nerelerde olduğuna dair şöyle bir anektod vermek mümkün olur.

    (bkz: #660781)

    oyuncuların tek mevkili, statik oyunun hakim olduğu o dönemin türk futbolunda fark yaratan isimlerden biriydi. galatasaray'ın maç içinde topa göre pozisyon aldığı hatta dizilimini değiştirdiği o dönemki oyun anlayışını kaldırabilen oyunculardandı. yine de aslında defans tarafı daha zayıftı. fatih hocanın tarih yazanlar belgeselinde de dediği gibi çok güzel geriden seyrederdi savunmayı.

    türk futbolunda forma numarasının serbest kaldığı dönemde 57 numarayı tercih etmiştir. 57 memleketi sinop'un plaka numarasıdır. bizim gibi türkiye yaşında yaşayan ve il-plaka kodu olayına yabancı gençlere bile 57 plakayı ezberletmiştir. serpil hamdi tüzün ve fatih terim'in türkiye çapında yaptığı meşhur tarama sonucu keşfedilen oyunculardandı. ergün penbe ve ümit davala da yanılmıyorsam bu taramadan keşfedilip yolu galatasaray'dan geçmiş isimlerdi.

    zamanla uzayan mesafeler gibi, eski futbolcularla ilgili bazı şeyler zaman içinde hafızalarda yanlış kodlanır. mesela sanki çok asist yapabilen bir oyuncuymuş gibi bahsedilir. bu algının yegane sebebi 2000-2001 sezonunda formamızı giyen mario jardel'dir. yerden tıngır mıngır giden topa bile yere yatıp kafa vurabilen bir manyaktı jardel.

    hakan ünsal'ın hücuma katkısı da daha ziyade rakip kale çizgisine kadar inip topları geriye doğru çevirmesiydi. ancak 2000-2001 sezona girerken fatih terim'in gidip mircea lucescu'nun başa gelişi, lucescu'nun "oyuncuların posası çıkmış, bu oyunda ısrar edemeyiz" diyerek görece daha statik, oyuncuların rollerinin daha sınırlı olduğu sisteme geçmesi sonrası hakan ünsal da dönemin "modern" futbolcuları gibi sadece ileri çıkıp orta yapıp geri dönme olaylarına başlamıştır.

    nitekim hakan ünsal'ın 2000-2001 sezonunda tamamını jardel'e yaptığı asist sayısı ile, kalan galatasaray kariyerindeki toplam asist sayısı eşittir. hakan'ın aslında o kadar da iyi olmayan ortaları ceza sahasında jardel gibi bir değişiğin varlığıyla anlam kazanmıştır. kendisi bile "jardel enteresan bir adamdı. topu ceza sahasına yolladığımda bakmama bile gerek yoktu. bir şekilde golü atıyordu" demiştir vakti zamanında.

    yine de kötülüyor gibi olmasın. genel paket itibarı ile zamanın ilerisinde bir futbolcuydu. zaten fatih terim'in 1996'larda denemeye başladığı şey 2000'lerin ortasından sonra kendisinden alt jenerasyon denebilecek hocalara ilham kaynağı olmuş, 2010'lardan itibaren iyice trend olmuştur.

    işbu entry'de bahsi geçen şahsın sadece futbolculuğu ele alınmıştır.

    (bkz: hakan küçüktür ama mide bulandırır)
App Store'dan indirin Google Play'den alın