resim
Ismail Joshua Jakobs
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Bek
Yaş:25
Boy:1.84
Uyruk:Senegal
  • 208
    yine gelmeden hakkında atıp tutulan çöp ilan edilen futbolcu. tamam kabul ediyorum samsung telefon kutusundan hıyar çıkan çocuk misali "bok da çıkabilir güvenemiyorum" ama 2-3 klip izleyerek, oyunlardaki statslardan youtube videolarından yola çıkarak sağ sol girişip gömmek nasıl bir anlayıştır ?

    bir oyuncuyu doğru düzgün izlemeden, birkaç dedikoduya ya da internetten okunan bilgilere dayanarak nasıl bu kadar kesin yargılara varabiliyorsunuz? hiç kimse aksini de iddia etmesin alınıp gücenmesin çöp ilan edenlerin 2-3 maç dahi 90 dakikasını izlediğini düşünmüyorum.

    bir maç özetine bakıp 'bu adam iş yapmaz' demek, futbolu ne kadar yüzeysel bir şekilde takip ettiğinizi gösterir.

    bir oyuncunun yeteneklerini ve potansiyelini anlamak için onu birden fazla maçta izlemek, oyun tarzını analiz etmek ve performansını farklı durumlarda değerlendirmek gerekir. topsuz oyunda nasıl akan oyunda nasıl pozisyon nasıl alıyor o kliplerden bunu nasıl kestiriyorsunuz ? eğer bunu yapmadan hemen eleştiriye başlıyorsanız, o zaman bu değerlendirmelerin ne kadar ciddiye alınması gerektiğini tekrar düşünmelisiniz.

    futbol, sadece birkaç dakika izleyip karar verilecek kadar basit bir oyun değil. eğer bir futbolcu hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız, lütfen tam maç izleyin, performansını analiz edin, sonra konuşun. yoksa, sadece birkaç klip ya da kulaktan dolma bilgilerle yapılan bu tür yorumlar, sadece sizin ne kadar yüzeysel düşündüğünüzü ortaya koyar.

    sonuç olarak, eğer bir oyuncuyu yeterince izlememişseniz, en iyisi biraz geri durup, gerçekten izleyenlerin görüşlerini dinlemek. birkaç dakikalık görüntülerle ya da spekülasyonlarla kimseyi yargılamayın. futbolu ciddiye alıyorsanız, değerlendirmelerinizi de ciddiyetle yapın.

    evet bonservis fazla olabilir ama bir çok kişi bunun da değerlendirmesini kulaktan dolma bilgiler ve bir iki youtube klibine göre yapıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın