resim
Hakan Ünsal
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sol Bek
Yaş:51
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 818
    türk futbolunun gördüğü en iyi sol bektir.

    1994-1996 arası 10 üzerinden 5'lik bir oyuncuydu. hatta ergün, arif, suat'la birlikte küçük yusuf, bekir, osman, cihat gibilerinin olduğu sepete eklenmiş ve satılık oyuncular listesine alınmıştı. ancak 96'da göreve gelen fatih terim'in o dönemki sistemi ve hagi'den öğrendikleriyle birlikte 2001 senesine kadar 10 üzerinden 7-8'lik performans veren bir sol beke dönüştü. kendisine de iyi bakardı. kaç kez "hakan sezonu kapattı" haberleri çıktıktan 3-4 hafta sonra sahalara dönüp sol taraftan yardırdığını bilirim.

    ingiltere'ye gitmesi ise formuyla, performansıyla falan alakalı değil. blackburn rovers'ın hocası souness takıntılı bir adamdı. tanıdığı, bildiği, bilhassa da eski futbolcularıyla takım kurmayı severdi. örneğin bizde çalıştığı dönem marsh, venison, saunders gibi ingiltere geçmişi olan adamlarla takım kurdu. blackburn ve rangers'ta da aynısını yaptı. friedel'ı aldı, tugay'ı aldı, hakan ünsal'ı aldı, hakan şükür'ü aldı. yoksa dördü de bitik haldeydi ve souness bildiği isimleri tercih etmeyi seven bir adam olmasa ingiltere ligi'ne falan gidemezlerdi.

    hakan'ın bitikliğinin sebebine gelince; gülen tarikatına yakınlığı, hakan'ın artık kendisine bakmıyor oluşu, geçirdiği sakatlıklar gibi unsurlardan dolayı galatasaray'da kadro dışı kalması, kazanılan uefa kupasıyla süper kupa sonrası doymuş bir adama dönmesi ve lucescu'nun köy takımı sturm graz'dan bile çekinerek oynamayı esas aldığı takım yapısının hakan'a uymamasıdır. 2001 sonrası bu etkenlerle azalarak bitmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın