resim
Jhon Adolfo Arias Andrade
Takım:Fluminense
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:26
Boy:1.68
Uyruk:Kolombiya
  • 53
    takımımıza transferi konuşulan oyuncu.

    açıkçası oyuncuyu hiç bilmiyorum ama istatistiklerine bakarken dikkatimi çeken en önemli şey, kazandığı ikili mücadeleler olmuş. karşılaştırmalı bir şekilde örneklemek gerekirse,

    hakim ziyech geçen sezon* 18 maça çıkmış ve bu maçlarda kazandığı toplam ikili mücadele maç başı 2.7'ymiş.
    kerem aktürkoğlu 37 maçta 2.8,
    zaha 30 maçta 3.9,
    barış alper 37 maçta 6.4,
    arias ise 29 maçta 7.7 ortalama yakalamış. oran olarak da %51'lik başarı sağlamış. bizim barış alper de bu oran %50.

    üstelik brezilya ligi gibi görece sert bir ligde bunları yapması çok daha değerli. takımımıza katıldığı takdirde de bu ikili mücadelelerin ekmeğini bir hayli yeriz diye düşünüyorum çünkü yukarıda da örneklendirdiğim üzere ikili mücadelelerde çabuk sinen bir kanat rotasyonumuz vardı.
    bunun dışında kilit paslarda da önde. başka da ekstra bir özelliğini göremedim.

    hani tüm bunlara bakıp da 10+ milyon euro verilir mi cidden soru işareti. 6 veya 7 milyon euro gibi rakamlar olsa denenebilir belki, sonuçta yılmayan teknik bir oyuncu, hatta söylenene göre iyi de pres yapıyormuş ama brezilya liginden çıkmayan 27 yaşında(19 gün sonra 27 yaşına basıyor) birisi için sosyal medyada yazıldığına göre 13-14 milyon euroluk bonservis vermek büyük bir kumar olabilir. çok çok iyi araştırmak gerekiyor ama yönetim tutuştuğu için maalesef yüksek meblağlarla transfer olur. bakalım her şeyin hayırlısı diyelim.

    edit: bugün oynanan 2 eylül 2024 fluminense sao paulo maçının ilk yarısında da takımının en fazla ikili mücadele kazanan oyuncusu olmuş(4/5).
    edit 2: maçı da toplamda 11/17 ikili mücadeleyle bitirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın