resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 11600
    sağ üst arka adale grubunda 2. derece strain (zorlanma, kanama ve kısmi yırtık) tespit edilen oyuncumuz.

    bu tür sakatlıkları yaşayan oyuncuların ne kadar sürede geri döndüğüyle alakalı malum siteden araştırma yaptım ve şunlara ulaştım. mesela enner valencia da bu sakatlığı yaşamış ve ortalama 17 günde geri dönmüş. keza tolga ciğerci de üst adale de yırtık yaşamış ve 11 günde geri dönmüş. tabi hazır olmadığı için sahaya sürüldüğünden dolayı yırtık daha da derinleşmiş.
    icardi de ise kısmi yırtık yazıyor. aynı sakatlığı abdülkerim için de yazmışlar ve abdülkerim 23 günde geri dönmüş.
    abdülkerim'in yaşadığı sakatlığa malum sitede kısmi kas kopması demişler. icardi'nin 31 ağustos 2024 adana demirspor galatasaray maçında yener ince'ye anlatmaya çalıştığı kopmadan hareketle bu sakatlığı da baktım ve yine 20 günlük süreçte döneceğini anladım(bazı uçuk sakatlık süreleri de var fakat icardi'nin bu tanıma uymuyor).

    efenim daha sonra da icardi'nin yaşadığı sakatlıklara baktım ve 30 kasım 2022'de de sağ üst arka adale de 2. derece kas hasarı yaşamış ve bu da 33 gün sürmüş. tabi kas hasarı ile zorlanma-kısmi yırtık arasında bir ilişki olmayabilir fakat aynı yerde olduğundan dolayı yazdım. dünya kupası arası sayesinde sadece 3 maç kaçırmış. eğer ara olmasaydı muhtemelen 7-8 maç kaçıracaktı. yine aynı şekilde dünkü sakatlığı da milli araya denk geldiği için kaçıracağı maç sayısı en fazla 4'tür.

    öncelikle rizespor maçını kesin kaçırır. fener maçında sonradan oyuna girebileceği haberlerinin çıkarılabileceğini şimdiden öngörüyor gibiyim. bana kalırsa da sonradan oyuna girme şartıyla oynamak isteyecektir fakat teknik heyetin böyle bir yanlış yapmaması gerektiğinden oynatılmaması taraftarıyım çünkü hazır olmadan oynayan oyuncuların daha sonraki sakatlıkları en az 2-3 ay sürüyor. keza bu durum paok ve antep maçları içinde geçerli. sürekli iç saha maçı oynayacak olmamız da bu sürede yararımıza olacak. o yüzden icardi'nin 1 ay sonraki letonya deplasmanına kadar mümkün mertebe dinlenmesi gerekiyor. daha erken döner mi?
    tabi ki de dönebilir fakat en kötü durumu göze aldığımızda bile maksimum 4 maç kaçırır. tamam, bu maçlarda önemli maçlar fakat yedek santraforumuz batshuayi de bir zahmet bu maçlarda kendini göstersin der entry'i noktalarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın