resim
Elias Jelert Kristensen
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Bek
Yaş:21
Boy:1.78
Uyruk:Danimarka
  • 714
    rakibi karşılarken çok pozisyon kaybeden sağ bekimiz, neden bu kadar beklentiye girildi, neden bu kadar abartılıyor asla anlamıyorum, kopenhag taraftarı kendisinden memnun falan değildi hatta gitmesini istiyorlardı çünkü öne çıkan bir özelliği yoktu, bu çocuk kazımcan gibi neyi iyi yaptığı bilinmeyen oyunculardan, ikisi de rakibi karşılarken eziyet çektirir hücumda sadece yana geri pas ittirirler, topla iyi kat edemezler, gol atamazlar, asist yapamazlar, ilk young boys maçında mesela böyle bir pozisyon var, defans komple oturmuş haldeyken jelert adamıyla beraber içeri doğru hareket ediyor.

    pozisyon = https://gss.gs/IWi.jpg
    devamında rakibi karşılama şekli = https://gss.gs/fJt.jpg

    bu pozisyonu kerem kesti, kadrajda bile yok kerem, alttan koşup el kaldıran adama pas gitti ve kerem kademeye girdi, defansı bilmiyor dediğimiz, adamını takip etmiyor dediğimiz kerem ki kerem jelert'e göre daha aktif bir defans anlayışına sahip olabilir çünkü beklemeden defans yapıyor, kopenhag'dan dolayı alışkanlıkları olabilir jelert'in ama galatasaray defansı bunları kaldırmıyor, kopenhag yeri geliyor 2 önlibero ve 3 stoper ile savunuyordu geride, bizde defansta 2 kişi kalıyor ve bu bize ciddi sıkıntı yaşatıyor. birebir kaldığı adamlara karşı top kapamıyor jelert, bu çok kötü bir özellik, nereye çekersen oraya giden bek oyuncusu kötü bektir, kendini kandırmaya seven arkadaşlar boey ile karşılaştırabilir, eskilere gidebilir ama boey ilk geldiğinde ligue 1'de ciddi süre almış, en iyi defansif verilerine sahip bekiydi ligue 1'in ve müthiş bir fırsat transferiydi, 11 milyona da gelmediği için beklentiler düşük de tutulabilirdi, jelert'e 11 verdik, 11 verdiysek ligin en iyi beki olmak zorunda ama değil o zaman çokça eleştirilecek.

    dinamik, hızlı ve bunun dışında hiçbir özelliğiyle ön plana çıkamıyor. galatasaray futbol takımına lazım olan sağ bek defansif olan ve topla az çok becerikli olabilecek bir oyuncuydu. biz jelert'i aldık ve jelert defansif olarak tanıtıldı hiç izlemeyen arkadaşlara çünkü hiç izlemeyenleri bu şekilde kandırmak çok basit, 2-3 maçını izleseniz defansif olmadığını, defansta durmadan pozisyon kaybettiğini, oyun zekası iyi olmadığı için rakibini takip edip içeri doğru kayabildiğini görürdünüz. 11 milyon para verdiğimiz adam ya tutarsa denemez, fiziği iyi olmak zorunda 13 yaşında gibi gözükemez. kusura bakmayın ama tarık çamdal tarzı bir kariyeri olacak galatasaray'da, bunu gelmeden önce de yazdım çünkü açıp maçlarını izledim. çöpe atılan para, sara en azından futbolcu olduğunu hissettiriyor, önü boşken topa koşan jelert'i övüyoruz biz de şaka gibi. rakiple 50 kere baş başa kalıp 50 kere çalım yiyen, 1 kere bile topa dokunamayan sağ bek rezalet bektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın