resim
Davinson Sánchez Mina
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.87
Uyruk:Kolombiya
  • 1501
    27 ağustos 2024 galatasaray young boys maçı sonrasında okan buruk’un kendisinin eksikliği hakkındaki sözleri çok eleştirildi fakat okan buruk dediğinde göreve haklıydı.

    bu demek değil ki yerine oynayan nelson ve kaan tandemi çok kötü oynadı.

    öncelikle davinson’un olmaması abdülkerim bardakçı’nın da olmadığı bir haftada stoper rotasyonumuzu aşırı daralttı. kaan ayhan’ı okan hoca normalde orta saha rotasyonunda sayarken stoper rotasyonunda kullanmaya çalıştı ve takım kurgusunda ayağı düzgün ve pozisyon tutucu bir savunmacı orta sahadan bizi mahrum bıraktı. neticesinde 4-4-2 gibi çıktığımı fakat 2-5-3 gibi dizildiğimiz maçta sahada bulunan savunmacı sayımız hayli azalmış oldu.

    bunun yanında nelson her ne kadar yaptığı işleri çok iyi yapmış olsa da davinson ile savunma çizgimizi rakip ceza yayına kadar çekebildiğimizi ve bu maçta bunu iki çok ağır stoperle oynadığımız için çok yapamadığımızı hatırlatmakta fayda var.

    tribünden gördüğüm kadarıyla ikinci yarının ortalarında kavga çıkana kadar bi 5-10 dklık biz bu turu alabiliriz dedirten oyun oynadık. biz bu oyunu oynarken en dikkat çeken unsur ise nelsonun düzenli olarak rakip ceza yayı ile orta sahamız arasındaki bölgeye kadar çıkıp rakibe bastıpı tek sekans olması. bunu yaptığımız zaman çok kötü oynadığımız maçta dahi 5-10 dk oyun üstünlüğünğ alıp rakip sahada top çevirebildik ve arka arkaya şut çekemesek bile pozisyonlarına girdik ve rakibi baskı altına alabildik. rakibimiz zaten hataya meyilli bir takım olduğundan bunu eğer 25-30 dk yapabilsek gol ve/goller atıp turu alacağımıza da hala eminim.

    takibe kuracağımız bu baskıdaki elzem unsur olan rakip yarı sahada basan stoper tanımının ise sözlük karşılığı davinson sanchez.

    yani okan hoca’nın maçtan sonra kendisini bu kadar anmasının sebebi bu, nelson savunmada hata yapmadı, rakibi gerektiğinde sindirdi, temposuna ve hızına göre geri iyi koştu ve bence kötü bir maç da oynamadı ama hem nelson hem kaan’ın hızının çok düşük olması bizi hem ileride basarken tedirgin olmaya hem de geri dönerken yavaş kalmaya mecbur bıraktı.

    iki stoperimizin de savunmada beklerken hata yapmamış olmaları, davinson sanchez’in ve hatta abdülkerim bardakçı’nın bize kattığı o rakip ceza yayına kadar ores yapıp rakibi hataya zorlayabilen oyundan mahrum kılmalarına mani değildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın