• 261
    israrla yeteneksiz olduklari soylenen, fizikleri disinda duz oyunculardan kurulu olduklari iddia edilen isvicre ligi sampiyonu. yani tur oncesi de, ilk mac sonrasi da, elenmemiz sonrasi da soylemler degismedi ve ben saskinlik icerisindeyim. taraftarindan medyasina kadar hala daha ayni dusuncede insanlar, gerci hocamiz da en basta boyle dusunuyor, cok vahim bir durum bu ve aslinda ilk degismesi gereken kafa yapisi bu olmali. benim 2 macta da gordugum young boys oyunculari, sadece fizik kalitede degil, teknik kalitede de gayet ustumuzdeydi. tam olarak neye dayanarak arada ciddi bir kalite farki olduguna inaniyoruz, ben size soyleyeyim, aradaki tek ciddi fark, korkunc derecedeki fark butce. biz bu adamlardan korkunc derecede daha fazla para oduyoruz futbol takimimiza.

    kimse yanlis anlamasin, rakip iyiydi elenmemiz surpriz degil anlaminda bahane olarak soylemiyorum bunu. kendimizi neden kaf daglarinda goruyoruz elestirisi. yanlisi dogru tespit etmemiz lazim. evet young boysda eski napolili, eski interli, eski chelseali oyuncu yok, belki hic bir oyuncusu da kariyeri boyunca o seviye takimlarda oynamayacak. ama mevcut hallerde bizdeki oyuncular da kaliteli isler yapmiyorlar. ziyech'in mertens'in vs su 2 macta ortaya koydugu hic bir kaliteli is yok ornegin. adamlarin hucum organizasyonlari muazzamdi, plan yapmak bir kenara, uygulamak da bir maharettir. adamlar o paslari becerip istedikleri oyuncularini istedikleri bolgelerde topla bulusturdular, top surup 2-3 adami calimlayabildiler. bunlari sendeki "kaliteli" ayaklar yapamadi, atilan paslarin siddeti iyi degildi, calim atamadin, ucgenler kuramadin. adamlar sadece bozmadi yani bizi, oyun oynama kisminda da kalite gosterdiler. kerem ve baris gurur duydugumuz oyuncularimiz degil mi, artik yildiz yerli statusundeler bizim icin, milli oyuncularimiz ayni zamanda. adamlarin ilk 11 baslattigi veya kenardan soktugu kanatlar kerem ve baris'tan daha az kaliteli isler yapmadi. neden bu herifleri duz oyuncu goruyoruz? hatta iddia ediyorum dun yedigimiz golde ayni savunma boslugunu kerem veya baris yakalasa goturup bitirebilir miydi o pozisyonlari emin degilim. onlar duzse, bizimkiler yildiz mi? bu tespitler 1 haftadir beni cok rahatsiz ediyor.

    dedigim gibi bu young boys ovme yazisi degil, bizim kendimizi simarik kibirli seviyede yuksek gormemizle alakali. biz kaliteli falan degiliz, teknik kapasitesi yuksek bir oyuncu grubu degiliz avrupa seviyesinde. sadece pahali bir takimiz. oyuncu ederi uzerinden gidilirse de, young boys oyuncularinin degeri dusuk olabilir, salliyorum ugrinic'in degeri 3 milyon euro'dur kagit uzerinde, ama liepzig bu oyuncuyu alsa belki 10 milyon odemek durumunda kalacak. sende 10 milyon euro para odenecek kac oyuncu var, kimler var? ziyech'e mertens'e zaha'ya hatta icardi'ye bonservis odeyecek kulup cikar mi? bu adamlarin kariyer zirveleri biteli cok oldu, o zirveleri kistas alip kendimizi ustun gormek asiri aldatici. tamamen bos bir yorum yani takim degeri uzerinden gitmek.

    ben tebrik ediyorum young boys'u. molde gibi, kopenhag gibi, prag gibi islerine iyi calisarak oynadilar bize karsi. zira tam bir futbol takimi bu adamlar, muhtemelen teknik heyetlerinin, sportif direktorlerinin baska bir gundemi yok, sadece oyuna odaklaniyorlar. biz futbol takimi degiliz, saha ici bizim icin cok geri planda hatta, baska bir seyiz oncesinde. bu yuzden de verilen emegin, gosterilen ilginin ve harcanan paralarin karsiligi asla gelemiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın