resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 1341
    ancelotti üzerinden gömülen hoca. bakalım ancelotti real madrid'i başarıdan başarıya götüren sisteminde kimleri oynatmış. sağ bekte savunması hücumundan iyi olan carvajal, sol bekte hücumu hiç olmayan ama savunması çok iyi ferland mendy. orta sahada defansif orta saha rolünde camavinga denen canavar, önlerinde valverde gibi bir dinamo ve kroos gibi müthiş bir pasör (ayrıca savunması da oldukça iyidir). onların önünde de bellingham'ın sahte dokuz oynadığı bir düzen. yani orta sahanın ne kadar fizikli ve savunması iyi oyuncularla doldurulduğunu, beklerin de yine savunma zaafiyeti yaratmayacak oyuncular olduğunu görüyoruz.

    hadi diyelim guardiola iddia edildiği gibi rezalet bir teknik direktör olsun - ki buna kargala bile güler - ancelotti de mi öyle?

    modern futbolda orta saha gayet önemlidir, savunma-hücum dengesi ondan da önemlidir. okan buruk ise ne yazık ki çağdışı bir futbol oynatmaktadır.

    edit: insanların okuduğunu anlama problemi var herhalde. kimse okan buruk ile guardiola'yı ya da manchester city ile galatasaray'ı kıyaslamıyor. manchester city, real madrid, bayern münih, liverpool, dortmund, psg ve aklınıza gelecek bilumum büyük kulüplerin teknik direktörleri bir oyun oynatıyor ve bunlar arasında bazen ciddi farklılıklar olsa bile değişmeyen bazı şeyler var: orta sahanın önemi, fizikli futbolcuların önemi ve hücum-savunma dengesi. sen, "yok ben çift forvet oynayacam, orta sahayı boş bırakacam, beklere de kanat beki koyacam" derseniz molde, kopenhag, prag ve en son young boys gibi sizden çok daha kalitesiz takımları bile sizi madara ediyor. bunu anlatmaya çalışıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın