• 282
    takımın tek üst düzey yerlisi evren büker'i elde tutamayınca açıkçası bu sene de beklediğimiz atılımı yapamayacağız diye düşünürken, oktay mahmuti hamlesi yine umutlandırdı. daha doğrusu bir heyecan yarattı zira bizde umut tükenmez söz konusu galatasaray ise. büyük bütçeli sponsorları bulmanın pek kolay olmadığını kavramış biri olarak en azından yönetimin basketbol şubesine bakışının ciddi olduğunu görebiliriz, özellikle de medical park ve oktay mahmuti hamlelerinden.

    oktay mahmuti'nin röportajından anladığım kadarıyla bütçemiz pek de ahım şahım değil. kendisini asıl heyecanlandıran olayın bir organizasyon yaratmak olduğunu söyledi. kağıt üstünde organizasyon kelimesi pek anlam ifade etmeyebilir ama organizasyon yaratmak demek; salon sorununu, seyirci sorununu çözmüş, genç bir takım kurmuş, mali açıdan gediği bulunmayan, altyapıyı yeniden yapılandırmış bir şube yaratmak demektir. bunun hemen olamayacağını da biliyorum tabi ki. bu arada büyük bir sponsoru da bu organizasyonun parçası yapabilirsek, sanırım o zaman hayal ettiğimiz takımı görebiliriz. bunun için ilk adımın atılması bile heyecan verici.

    koç mahmuti genç bir takım yaratılacağından bahsetti. muhtemelen yerli piyasasını hareketlendireceğiz zira eldeki yerlilerin yeterli düzeyde olduğunu düşünmüyorum. koçu tanıyanlar zaten savunma takımı haline geleceğimizi biliyorlardır. artık daha çok atarak değil, daha az yiyerek maç kazanmaya çalışacağız. tabi bazıları için pek göze hoş gelmeyebilir bu oyun tarzı ama ben bayılırım...bu arada koçu benchte çömelir vaziyette maçı takip ederken birden havaya zıpladığını görebilirsiniz.

    tabi bir de cem akdağ tarafı var olayın. kendisine bayan basketbol takımında ihtiyaç duyduk gel dedik geldi, 6 kişiyle final oynattı. erkek takımında ihtiyaç duyduk, gel dedik geldi. ligde tuttuğu yetmiyormuş gibi, ligin izlemesi en zevkli takımını yarattı. kendisini cevat güler ile kıyaslayan yazılar okudum. milli takımı çalıştırmış, erkek, bayan takımlarında yıllarca koçluk yapmış adama biraz daha saygı duysak keşke, değerini verebilsek. 3-5 haftayı geçiştirecek bir teknik adam değil. iyi hoca olduğunu da herkesle de tartışırım. son yıllarda görmediğimiz koçluğu yapmıştır. uzunlar arası paslaşma, jasa'ya setler hazırlama, çift guardlı sistemde evren büker'i mükemmel kullanması, darius washington için bu olmaz dediğimiz zamanlarda benche çekerek yılın altıncı adamını yaratması vs vs...ha bu arada cevat güler'in de yeri ayrıdır.(bkz: cevat baba oley)
App Store'dan indirin Google Play'den alın