resim
Lucas Sebastián Torreira di Pascua
Takım:Galatasaray
Mevki:Ön Libero
Yaş:28
Boy:1.66
Uyruk:Uruguay
  • 3484
    günümüzde 1.80 altı defansif orta saha yok gibi bir şey. en değerliler 1.90 boylarında, uzun bacaklı adamlar. çünkü hava topu almak ve pas arası yapmak için fiziksel avantaj önemli. günümüz futbolu pas üzerine oynanıyor. yani oyuncunun ayağındaki topu almak yerine, pas açısını kapatıyorsun. aynı şekilde ön alan presinin panzehiri olan uzun topları da uzun boylu doslarla engelliyorsun. o yüzden rodri, rice, onana, palhinha ve tchou gibi adamlar çok para ediyor. bunların hepsi 1.90 boylarında, uzun bacaklı adamlar.

    torreira’nın arsenal’de tutunamayıp, milli takıma seçilememesinin sebebi de fiziksel özellikleri. kısa boylu, yere yakın olması ona rakibin ayağından top kapmada avantaj sağlasa da birçok açıdan eksik yazıyor.

    ek olarak pas vizyonunun dar olması, uzun pas atmaması, topla hareketlenmemesi gibi eksikleri de var. daha çok garanti, kısa pas atıyor. oyunu açacak bir pas vizyonu yok.

    eksiklerini müthiş enerjisi ile kapatmaya çalışıyor ancak üst seviyede yetmiyor. bu yüzden galatasaray’da oynuyor, bu yüzden bizden önceki son takımı fiorentina idi. bizden gitse de maksimum lazio tipi takımlarda oynar.

    bu yazdıklarım oyuncuyu değersizleştirmek değil, oyuncunun farkında olmaktır. bizim en büyük eksiğimiz bu. oyuncuları olduğundan büyük gördüğümüz için avrupa’da hüsrana uğruyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın