• 980
    cok moral bozan, heves ve guven kiran bir mac oldu. rovans icin performansimiza gore fena bir skor degildi kesinlikle, ama takim zaten son donemdeki bu tarz maclar icin buyuk soru isaretleri barindiriyorken, buna bir reaksiyon vermek yerine icerde disarda saldirmayi bekleyenlere malzeme cikaran bir performans gosterdik. skordan cok ortaya konan goruntu can sikiyor, formsuzluk, lakayitlik, plansizlik. yani liginde kotu durumda olan boyle bir rakibe karsi nasil ustunluk kuramiyoruz, futbol yorumcularinin bile uyardigi seylere basitce dusuyoruz anlasilir degil. buyuk takimsan, iyi takimsan, boyle oldugunu iddia ediyorsan bunu sahada gostermelisin, hissettirmelisin. dilimizde olan "onlardan daha kaliteli takimiz, dengimiz degiller" algisini oynayarak gostermen gerekiyor. bu maci izleyen herhangi bir tarafsiz futbolsever asla boyle bir sey dusunmemistir, young boys taraftari "bu muymus ya bilmem kac milyon euroluk galatasaray" demistir.

    adamlar sahada ne yapmayi planladirsa yaptilar. kurduklari hucum aksiyonlarini biz kuramiyoruz, tek paslarla, topuk paslariyla, kafa toplariyla savunma arkasina sarkamiyoruz, calimla gectiler, presle bozdular. 3 gollerinde de organizasyon var, kacirdiklari da 3-4 pozisyon daha sayilabilir. guya mac sonu xg'de biz onde cikmisiz bir de, gercekten balon bir istatistik. konsantre, hatayi minimumda tutan, ikili mucadelelerde bile rakibe denk derecede cevap veren bir galatasaray izlemeyeli cok oldu malesef. bu goruntuyu ben sindiremiyorum, bizim kendimizden yukarida gordugumuz rakiplerin hicbirini boyle bir goruntuye sokamiyoruz biz. gecen sene gurur duydugumuz bayern ve united maclarinda bile yine de rakipler kalitesiz oynamadi kendi oyunlarini. bozduk ettik hatalara zorladik ve aldik da, ama misal united'in da iki macta kaliteli ataklari, pozisyonlari oldu, bize "adamlarin seviyesi yuksek" dedirten isler yaptilar. dun herhangi bir young boyslunun bu hislere girdigini sanmiyorum, isvicre ligindeki rakiplerine ne oynuyorlarsa oynayabildiler malesef.

    cozmemiz gereken tonla mevzu var, saha ici, saha disi, bu ise bakis olarak bile. rovans maci oldugu icin, henuz bir sey bitmedigi icin siddeti artirmamak gerek elestiride, ama malesef isin sinir noktasina gelindi bana gore. elenmenin hic bir izahi ve affi olmaz kimse icin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın