• 244
    iki senedir bizi şampiyon yapan bu dizilim ne hikmetse bu sene bize uygun olmamaya başladı. bu arada takımın hocası da aynı ve kadro da büyük ölçüde korundu.

    evet, sacha boey gibi bu dizilimde önemli yeri olan ve oyun anlayışımıza da çok uyan bir ismi yitirdik ancak çok ciddi bir gelir elde ettik ve o gelirle benzer özelliklerde bir bek bulmak - o kalitede olmasa da o özelliklerde pekala bulunur- iyiy yönetilen bir takım için zor bir iş değildi. diyelim ki bu bek jelert olsun, o zaman daha sezon biter bitmez jelert'i almak gerekiyordu ki bu paralar verilecekse zaten sezon sonunda da alınabilirdi. bu bile ne kadar kötü yönetildiğimizi tek başına ispatlar.

    gelelim ikinci transfere; bu takım şampiyon olurken bile 8 numara eksikliği çekiyor, orada oynayan herkes teknik olarak yeterliyse sertlik olarak eksik, tempo ve koşu olarak yeterliyse de bu kez teknik olarak yetersiz bulunuyordu. herkesin 1 hatta 2 sezondur hayali oraya lemina tarzı, en olmadı gedson tarzı bir adamın alınmasıydı. bir değil bakın iki senedir bu hayal ediliyordu ve cenk ergün'ün başını çektiği yönetim 2 kamp döneminin sonunda üstelik de astronomik bir bedelle oraya yeni bir sergio oliveira, yeni bir kerem demirbay aldı. bakın burada sara'nın kalitesini tartışmıyorum, arzu edilen profil olmadığını tartışıyorum ama diyelim ki ben haksızım da sara tam olarak arzu edilen profil. e madme öyle, o zaman niye iki kamp dönemi bekledin iki sezondur eksikliğini çektiğin adam için. madme aradığın adam o sezon biter bitmez alsana ki bu paraları veriyorsan alabilirdin zaten.

    söylemek istediğim sezona berbat giren galatasaray futbol takımında sorumluluğu bir iki oyuncu ya da hoca özelinde aramamak gerektiği. iki sezondur şampiyon olan takımda nelsson nasıl olur da bir anda yetersiz olabilir ve tüm kötü gidişat ona yıkılabilir. bakın nelsson iyi demiyorum, abdülkerim ya da muslera iyi demiyorum ama ah bunlar kötü, bunlar iyi olsaydı var ya beşiktaş'a biz 5 atar, young boys'u da yenerdik gibi bir durum yok ortada.

    futbol fizik kalite ve teknik kadar aynı zamanda mentalle de çok alakalıdır tüm sporlar gibi. galatasaray gutbol takımı bu sezona iyi hazırlanmamıştır, sahipsiz bırakılmıştır, kimse takımla ilgilenmemiştir. eğer aksi olsaydı 2 sezondur eksikliği çekilen 8 numara, üstelik de bu paralar harcanıyorsa sezonun açılış antrenmanında orada olurdu zaten.

    ben bu sezonan umutsuz olduğumu henüz hiçbir resmi maç oynanmamışken söylemiştim ki sebebi de buydu. yani sadece kurulan kadro, geç yapılan transferleri hala çözülemeyen sorunlar (kerem zaha) değil mesele, genel bir hazırlıksızlık, sahipsizlik söz konusu. fenerbahçe mhk'dan transfere kadar sezon başında muazzam çalıştı. kurulları istediği gibi şekillendirdi, galatasaray ise izledi. bu bire sahipsizlik göstergesidir benim için ve sezondan umutsuz olma nedenim de budur. yoksa bu kadro öyle ya da böyle şampiyon bir kadro. mertens bir yaş yaşlandı ama onun dışında aynı kadro ve üstelik öyle ya da böyle bir sağ bek ve bir de orta saha takviyesi yapılmış, doğru düzgün bir yedek forvet eklenmiş bir kadro.

    sorunları sadece taktikte, bireylerde aramak bence hatalı bir bakış açısı. benim için bence kötü geçecek olan bu sezonun birinci sorumlusu dursun aynı özbek ve cenk ergün'dür. gerisi sonra gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın