• 234
    okan buruk'un kötü sonuç alınınca 4-2-3-1 tercih ediyor ve az savunmacı kullanıyor diye eleştirilmesi bana garip geliyor.

    çünkü, savunmada genelde önde 4-4-2 ve adam adama rakibe göre şekillenen bir diziliş oluyor. hücumda da genelde aşırı riskli 2-1-7 diyebileceğimiz bir diziliş tercih ediyor. yerine göre geride 3 kişi bekletiyor, yerine göre torreira da ileri gidince merkezde kimse kalmıyor.

    mesela mertens, 4-2-3-1'in ofansif orta sahası gibi görünse de sahanın her bölgesinde +1 olmaya çalışıyor. yani mertens'in anlık konumuna göre 4-3-3 ve 4-2-4 oynadığımız bile düşünülebilir.

    az savunmacı kullanma konusu ise kötü sonuçlarda hemen öne atılsa da, okan hoca başakşehir'de manchester united'ı* iyi bir oyun ile yendiğinde orta sahada irfan can, berkay ve aleksic üçlüsü vardı.ligimizdeki teknik direktörlerin çoğu bu isimlerden birinin yerine takımda bulunan mehmet topal'ı tercih ederdi ama okan hoca aşırı ofansif bir üçlü olmasına rağmen iyi takım savunması ile maçı kazanmıştı. galatasaray'da iyi performans gösterdiği manchester united deplasmanı ve bayern maçları da az savunmacı tercih etmişti.

    sonuç olarak bence asıl sorun dizilişte değil. okan buruk'un çok güçlü bir a planı var ve bu iki senenin genelinde çok iyi işe yaradı. ancak bir takım gelip de bu planı bozduğunda ve planı devre dışı bıraktığında aynı güçle karşılık verebileceği bir b planı üretemedi. sürdürülebilir başarı için buna da bir çözüm bulması gerekiyor gibi görünüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın