• 967
    baştan sona adının ilki, avrupa fatihi kadronun demirbaşı, son iki yılın şampiyonu, büyük maçların taktik dehası okan hocamıza yazacak olan maç.

    biz hazırlık kampından beri ne izliyoruz kimsenin bir fikri yok. takım içinde kaos, gidecekler gelecekler belli değil, suç sadece yönetimde mi? kimse kusura bakmasın okan hocamız takkesini önüne koyacak ve hatasını bulacak. yok öyle bedavadan maçı alman hakemin üstüne yıkmak.

    kadrom korunsun dedin, korundu. 3 transfer istiyorum dedin, yapıldı. istediğin oyuncular mı diye soruldu, evet dedin. sorun ne peki? listenin ilk sırasında olan oyuncular transfer edilmemesi mi?

    ağustos'un 22'si olmuş hala zaha gidecek mi kalacak mı? ziyech'den faydalansak mı faydalanmasak mı? kerem'in gönlü hoş mu değil mi? apo'yu yedeklesek mi yedeklemesek mi? derdimiz bunlar. allah'tan bats alınmış.

    yaşım 40, galatasaray'da bu kadar plansızlık ve varlık içinde yokluk çekildiği dönem pek azdır. hadi diyelim plansızlıkta okan hocanın suçu kabahati yok, oyuncular sözünden caydı, yönetim istediklerini alamadı, bunları koyduk cebe. hocam elindeki kadro değersiz bir kadro değil, yeteneksiz değil, tüm takım neredeyse kamp gördü. fiziksel eksikliğe lafım yok, ligin boyu uzun geç form tutulabilir ama bunların hiçbirinin dün geceki maçın ilk yarısının izahı değil. günay parmaklarının ucuyla o topa müdahale etmese skor 3-0! hadi gene 2 tane attık maç 4-2 bitecek.

    meseleyi neden şu oynamadı konusuna çok rahat indirgeyebilirim özellikle ziyech üzerinden ama oraya da girmeyeceğim. maç önü şöyle hazırlandık, böyle analiz ettik dediğin rakibe karşı ilk yarıda yaptığın tek varyasyon defans arkasına uzun top, barış koşsun, kerem kaçsın. şunun için takımı 1 hafta antrene etmene gerek yok ki. zaten düz mantıkta oyuncular bunu yapar, sonuçta 2 tane hızlı kanat oyuncun var.

    okan hocanın bende bıraktığı izlenim net olarak aklı takımda değil, kafasını ne kurcalıyor, onu ne rahatsız ediyor bilmiyorum. bildiğim tek şey şu an galatasaray'ın bireysel performans ile ayakta durmaya çalıştığı. zira okan buruk bize geldiği ilk yıl aldığı pragmatist kararlar ile, özellikle büyük maçlar ortaya koyduğu taktiksel planlar ile başka bir şey vaad etmişti.

    galatasaray taraftarı, bjk maçı gibi ikinci bir hezimeti kaldıramaz. dün gece de direkten döndük, umarım okan hocada ilk geldiği sezona yani fabrika ayarlarına döner.

    zira bu kadroyu bu kadar verimsiz kullanmak, kadro mühendisliğini yapamamak, çözüm bulamamak kendi sonunu hazırlayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın