resim
Gabriel Davi Gomes Sara
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.77
Uyruk:Brezilya
  • 646
    10 numarada oynaması gereken orta sahamız. şöyle ki; sara teknik kapasitesi yüksek, ayaklarına hakim, iyi bir şut becerisi olan, yeri geldiği zaman pres de yapabilen bir orta saha. aklınıza bizim takımdan bu özelliklere sahip bir oyuncu geldi mi? evet kerem demirbay. tabii ki arada kalite farkı çok. kerem d. artık yaşı gereği bazı güçlü özellikleri gerilemiş bir oyuncu. sara ise en iyi dönemine girmiş genç bir oyuncu henüz. şuna varmak istiyorum; galatasaray'ın oyununa, profiline müthiş seviyeler atlayacak bir oyuncu değil maalesef. bu benim şahsi düşüncem umarım yanılırım. bizim en çok ihtiyacımız olan profil, sert, iki yönlü oynayabilen bir 8 numaraydı. çünkü görüyoruz ki büyük maçlarda özelikle orta sahamız zayıf kalıyor ve oyunu veriyoruz. okan hocanın çift santrafora dönmesini sevdiğini biliyoruz. bunu yaptığı zaman zaten zayıf olan orta saha (zayıftan kastım profil olarak gerekli sertliği sağlayamamak) felç etmiş oluyoruz. sadece ilk 11 olarak da düşünmemek lazım. futbolda geriye düştüğün epey maç oynuyorsun ve hamle yapman gerekiyor. bunu içinde yaptığın hamleyi zayıflatmadan (en azından çok fazla) karşı takıma baskı kurman gerekiyor. yoksa kupa maçında olduğu gibi maç farklı yerlere gidiyor.

    adı ilk çıktığın scott mctominay'ı çok istemiştim. evet biraz maliyetliydi ama tam aradığımız bir profildi. işte oyunumuza seviye atlatacak profil bu oyuncuydu. hojbjerg de olurdu ama marsilya aldı. maliyet demişken sara da bize fena paraya patlamadı. e öyleyse keşke tominay olsaydı. bakın şöyle anlatayım. 2008-2016 arası barcelona'da bir oyuncu vardı mascherano. takımın geri kalanından teknik olarak geri ama süpürücü ve sertlik özelliği muazzamdı. yani barcelona'nın eksik bir yönünü mükemmel tamamlıyordu. bizim takımda herkes teknik herkes ayağına top istiyor. şimdi böyle bir takıma iki yönlü sert tempo yapabilecek bir oyuncu alınmalıydı. ama maalesef olmadı. ha bu arada belki sara diğer saydığım oyunculardan daha iyi daha teknik bir oyuncu belki de daha da kaliteli. ama bizim aradığımız net profil değildi kendisi. fizik gücü ile oynayan teknik kısmında noksan olan bir takımda belki harikalar yaratabilir sara. fakat galatasaray'ın teknik açıdan zaten böyle bir sorunu yok. sorun zaten bu; herkesin teknik ve yumuşak olması. oraya tüm bu pis işleri yapacak, teknik oyuncuları tamamlayacak gerekirse onların yerine de koşacak bir adam lazım. torreira maalesef tek başına harika oynasa da yetmiyor bunu büyük maçlarda görmeye başladık.

    bu saatten sonra ne yapılabilir? bence sara'yı 10 no ya kaydırıp. mertens'i harika bir hamle oyuncu olarak kullanabiliriz. bazı maçlar 11'de çıkabilir maça göre karar verilir. ama son 20-30 dk yorulmuş rakibe karşı girdiğini düşünün mertens'in. fazlasıyla katkı yapacaktır. hem de 38 yaşında adamı patlatana kadar oynatmamış olacağız. peki o kadar para verdik sara'ya kimi getireceğiz? bence emil breivik muhteşem bir aday. tıpkı tominay, hojbjerg gibi sert ayakları fena olmayan iki yönlü oynayacak bir oyuncu. e madem diğer yüksek profiller olmadı o zaman aynı profilin seviyesini düşürüp breivik alacaksın. hem belli mi olur yıldız kaprisi olmadığından iyi performans verir. düşünün torreira-breivik önlerinde sara? birbirlerini harika tamamlayan bir üçlü.

    bakalım nasıl bir yol izleyeceğiz bu konuda merak ediyorum. sanırım önce kendimizi şampiyonlar ligine atmalıyız. belli ki cepte metelik yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın