resim
Ali Acun Ilıcalı
Görev:Asbaşkan
Takım:Hull City
Yaş:55
Uyruk:Türkiye
  • 1107
    başkanının kurduğu "öyle bir takım kuracağız ki şampiyonluk sözü vermeme gerek kalmayacak." sözü yeni fenerbahçe anlayışının bir mihenk taşı olabilirdi. abartılı cümle, kibirli cümle ama fenerbahçe rasyonel bir denklemde yaşamıyor zaten. fenerbahçe için bu başarı formülü olabilirdi. en azından saha içiyle alakalı bir cümleydi.

    mourinho geldi, lille eşleşmesini izledik. benim değil çoğu fenerlinin ortak görüşü orta saha transferi yapılsaydı fener turu geçebilirdi. kadroya yeterli eklemeler hala yapılmadı. galatasaray kadrosu özel isimler olarak hala fenerbahçe'nin önünde. her ne kadar televizyonlara acun çıkıp 250 milyon euroluk kadromuz var diye göz boyamaya devam etse de işin aslı öyle değil. koca bir sezonu bomboş geçiren cengiz ünder'in 15 milyon euro olan değerini 14 milyon euro'ya düşüren o site aynı bomboşlukta sezon geçiren tete'yi 24 milyon eurodan 10 milyon euroya düşürdü. bu sadece bir örnek. o site en azından türkiye ölçeğinde bir anlam ifade etmiyor artık.

    yeni bir dönem diyorsun, hala eskinin dili kullanılıyor. saha içinde bir takım deniyor, saha dışına taşıyor o takım. mourinho hamlesi ile dikkat çekiyorsun. mourinho'nun tek öğrendiği ve algıladığı şey galatasaray'a yönelik iftira girişimleri. adam çıktı basın toplantısında dedi ki fenerbahçe yönetimi bana hiçbir zaman avrupa'nın öncelik olduğunu hissettirmedi. mourinho gibi biri diyor bunu. transfer yapacağız diyorsun, yapamayınca en iyisi için bekliyoruz diyorsun. en iyisi için şampiyonlar ligi bileti lazımdı. hadi yap yapabiliyorsan.

    fenerbahçe değişmiyor. yönetimi değişmiyor. taraftarı da değişmiyor. o kadar para ve imkan lobi için algı için harcanıyor. en ufak krizde de takım saha dışına taşınıyor. bu takımın başarılı olma şansı elbette var, çünkü galatasaray da yerinde sayıyor. beşiktaş her zamanki gibi günü kurtarmanın peşinde. ama nedir bu kadar zor olan, her şeyi bu kadar zorlaştıran, siyasetçilere kapı kapı gezdiren, ortalığı sürekli geren şey? bir şampiyonluk mu? galatasaray'ı yenebilmek mi? gerçekten vizyonları küçük. vizyon diye gelen acun da rezil olacak bu gidişatla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın