resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 7044
    türk burjuvazisi elit falan değildir, lümpendir. aşırı zenginler diye farklı bir zihin yapıları var zannediliyor. açın aziz yıldırım ile seçim öncesi yaptıkları televizyon tartışmasına bir daha bakın. vallahi yanımda 40 yıllık dostum olsa bile biraz haya ederim ve bu derece kendimi salmam.

    aşırı zenginliğin yaygın olmaması ve taban ile tavandaki uçurum bu ülkede ultra zenginlere hayranlığı da arttırıyor ama aynı ölçüde nefreti de arttırıyor. bu hayranlık ya da nefret bu insanları bizden yani sıradan halktan çok koparmış gibi gözüküyor. koç ailesi nasıl zengin olmuştur? zenginliklerini oligarşiye borçlular, hiç kapitalizm falan demeyin. bu ülkede özal serbest piyasa ekonomisine geçelim derken bunun dedesi vehbi koç itiraz ediyordu. çünkü rekabet falan bilmez o adam, dibine kadar oligarktır. özal'ın açtığı yolda daha da zengin olmuştur, o ayrı. diğer zenginlere de bakın, en fazla 100 yıllık tarihle aynı tabloyu göreceksiniz. son 20 yılın zenginleri ne kadar mafyalaşmış yapıyla ve yolsuzlukla zengin olduysa bunlar da kimileri tarafından seçildiği için doğuştan şanslı oldu. bunların baronları istediği için bu yollar açıldı. önemli bir kısmı da çantacıdır ha, o şeylerin imkanlarından faydalanırlar, o şeylerin maliki değildir. sedat peker demirörenler hakkında bir şeyler çıtlattı mesela.

    ali koç ne ister, varlık amacı nedir, neyin hayalini kurar bu kadar zenginliğin yanında? o da senin benim gibi insan. kahraman olmak ister. hem de polat alemdar gibi kahraman. mesela stadyumda kasıla kasıla yürümesi, stadyum basması... adeta bir mafya babası ama aslında değil. aslında ensesine tokadı yemese kurtlar vadisi müziği eşliğinde racon kesen videoları olacaktı. tüh yine kahraman olamadı. olamaz da. sadece bol parası olduğu için karşısında ezilen büzülen insanları bolca görmesine rağmen fatih terim gibi sokaklardan gelen adamları görünce bocalaması bu yüzden. stadyumda birisi bana saldırırsa diye düşünememesi de bu yüzden. buraların çocuğu değil, kahraman olmak için doğmadı ama parasıyla kahraman olmaya çalışıyor. eline yüzüne de bulaştırıyor.

    dediğim gibi hiçbir derinliği olmayan, basit, fevri, egolu, lümpen bir insan. kendisini çözmek hiç de zor değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın