resim
Gabriel Davi Gomes Sara
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.77
Uyruk:Brezilya
  • 557
    5-6 milyon euro versek ne güzel topçu almışız diyebileceğimiz bir oyun oynadı. ancak asıl sorun mevcut oyun şablonumuzda bu profildeki bir oyuncunun da oynayabileceği oyun anca bu kadarken bu kadar çok para bayılmamızda bence.

    okan hoca geriden oyun kurulumunda torreira'yı daha çok tercih ediyor ve yanında oynayan sekiz numaranın oyun kurulumunda çok öne çıkan bir rolde olmasını istemiyor. zaten orhan uluca'yla yaptığı röportajda da sadece bir tane oyun kuran orta sahayla oynamayı tercih ettiğine benzer bir söylemi olmuştu yanlış hatırlamıyorsam. birde oyun kurulumunu ve atak gelişimini daha çok sağdan yapıyoruz. yani oyun merkezi ağırlıklı olarak sağ tarafta. bu arkadaş ise tıpkı diğer sekiz numaralarımız gibi sol tarafta ve torreira'dan biraz daha önde pozisyon alıyor.

    şimdi oyun kurulumuna çok fazla dahil etmedin. ataklarda sağ kanadı ağırlıklı kullanıyorsun ki sara sol tarafta oynuyor. dolayısıyla oyunun ilk iki fazına ağırlığını koyma şansı yok. peki üçüncü fazda, yani hücum bölgesinde koşu atmasını bekleyebilir misin? maalesef hayır. çünkü sol kanatta bek oyuncun çizgiye basıp oyunu genişletirken sol açık oyuncun da içeri kat ediyor. yani sara'nın hücumda koşu atabileceği bölgeyi daha çok sol kanat oyuncumuz kaplıyor.

    peki bu oyun şablonunda sekiz numaradan ne beklemeliyiz? soldan gelişen atakları geriden destekleme, geçiş hücumlarında koşu atma ve sürekli bindirme yapan sol bekin arkasını toplama. sara bu profilde bir oyuncu mu? pek öyle gözükmüyor. ha neyi yapabilire gelince, soldan nadir gelişen atakları destekler, sol bek ve kanatlarla al/ver yapar, fırsat bulduğunda orta açar, uzaktan şut çeker vs. ama bu oyunu da ödenen bonservis bedeline göre bizi hiçbir zaman tatmin etmez ve oyuncu üzerinde ciddi baskı oluşturabilir.

    aslında asıl sorun çok uzun süredir çok katı bir hücum şablonunda oynamamız ve bunun çok da fazla işe yaramıyor olması. eğer okan hoca sara'yı partlatmak istiyorsa oyun şablonunda değişikliğe gitmesi gerekiyor bence. veya sara'ya daha serbest bir sekiz numara rolü verip oyunun akışkanlığını arttırmayı da hedefleyebilir de sara daha önce bu rolde oynamış mıdır veya buna uygun mudur burası soru işareti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın