resim
Victor Enok Nelsson
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:25
Boy:1.85
Uyruk:Danimarka
  • 3849
    kendisi deep defensive player olarak görülmekte olup galatasaray ise ön alan presiyle oynamayi tercih eden bir takimdir. dna olarak zaten bize uygun bir oyuncu değil nelsson ama harika bir oyuncu orasi ayri. zaha nasil ki inanilmaz bir kontratak silahi ama bizim oyuna uymuyor ise nelsson da ayni sekilde. üzerine çok gelinen takimlarin daha rahat kullanabilecegi bir defans oyuncusu.
    şu hep unutuluyor ülkemizde:
    en baz olarak bakildiginda iki tip futbol takimi oldugu görülüyor; defansif oynayanlar ve ofansif oynayanlar.
    defansif takimlar daha geride kalip hizli oyuncularina boş alan toplari yaratmayi planliyorlar genel olarak. zamaninda sampiyon olan leicester gibi, crystal palace gibi, fransa orta siradaki bir cok takim gibi. nelsson iste bu oyunun kilit defans oyuncusu olmaya aday bir oyuncu.
    bayern munich, man utd, psg, real madrid, ülkemizde galatasaray gibi ofansif oyun tercih eden takimlar ise orta sahada top kap, hizli paslarda bulun, topa sahip ol ve bildigimiz diger domine oyun sistemlerini benimsiyor. ne nelsson ne de zaha bu oyun repertuarina uygun mudur? bence degil.
    kısacasi alınırken bize uygunluğu ve oyun tarzimiza oturup oturmayacağına çok bakilmamis anlasilan. zaha örneğinde oldugu gibi. yine de son derece yetenekli ve uzman oldugu isi yani derin defans oyununu cok iyi bilen bir oyuncudur. 5 yedigimiz bjk macinin ilk saniyesinde ayagi kaymistir ve bundan dolayi da moralini bozup dikkatini dagitmistir. kendiyle mucadele etmistir yani. herkesin basina gelebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın