resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Lyon
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 4357
    süper lig'de üst üste iki (2) ilk 11 maçına çıkıp da, gol katkısı vermediği tek bir dönem (3 maçlık antalya-beşiktaş-rize serisi. bu maçların hepsinden de bu istatistiğe rağmen 3 puan çıkardık ve zaha hepsinde 63-67 dakikaları arasında oyundan alınmış) olan oyuncumuz. o dönemin sonundaki 3 maçta da gol atmış (kasımpaşa-hatay-alanya), 5 gol katkısı vermiş oyuncu. bu serinin ardından sakatlığı sebebiyle bir maç kaçırıp 3 maça son 20 dakika girdikten sonra çıktığı ilk ilk 11 maçında yine gol ile dönmüş.

    ilk 11'de başladığı, özellikle de düzenli ilk 11'de oynadığı (düzenliden kasıt yalnızca iki maç üst üste oynayabilmek) maçlarda sonradan girdiği maçlara kıyasla çok daha verimli olmasına karşın, ortalamada 120 dakikada 1 gol katkısı* ortalamasını tutturmuş oyuncu.

    istatistiklere 'açıp bakmak' gerektiğinde kendisinin bariz bir şekilde düzenli oynatıldığında* takımın en faydalı hücumcularından birisi olduğunu görmek mümkün. buna karşın en büyük şanssızlığı da hem bizim hem kendisi adına, yine istatistiksel anlamda epey başarılı olan kerem aktürkoğlu ile aynı pozisyonda oynaması.

    süper lig istetistikleri kaynağı transfermarkt.

    bu kadar istatistiksel veri yeterli, ufak da bir yorum katacağım izninizle. kendisi için mental özellikleri, takıma uyumu, fiziksel durumu ve türevleri bir çok eleştiriye saygı ile bakıyorum ve bazılarında hem fikirim. lakin, direkt olarak istatistiksel anlamda ele almaya çalışıp, kendisini eleştirenlerin ciddi anlamda ya hafızasında ya da zihninde sorun olduğunu düşünüyorum. hani bu kadar emin konuşup, bu kadar yanılmak kolay değil. kendisi düzenli forma şansı bulduğunda bariz bir şekilde çok iyi gol katkısı vermiş bir isim. kendisinin form durumu bir şekilde taraftarın çoğu tarafından garip bir şekilde yanlış hatırlanıyor. ortada bariz bir mandela effect var zannediyorum ki. halbuki internet güzel bir yer. iki kelime yazıp bir çok veriye 5 dakikada ulaşılabiliyor mesela... bu sayede pek çok yanılgının ve rezil olma durumunun da önüne geçilebiliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın