• 183
    24-25 sezonunun ilk maçı. çok şükür güneyde 40 derece sıcakta bir deplasmanda değil de kendi evimizde başlıyoruz sezona.

    takımda bir kriz, yönetimde çalkantı, taraftarda hoşnutsuzluk olduğunda çok rahat doğruyorlar bizi. geçtiğimiz sezonlarda sürekli gördük bunu. başka stadyumlarda ev sahibi aleyhine cesaret dahi edemeyecekleri faulleri, kartları, zırva v.a.r müdahalelerini ali sami yen'de görüyoruz. bu organize kötülüğün pis taktikleriyle daha önce çok kez uğraştık. bazen sezon sonunda başarılı olduk ama olamadığımızda da duruma bir türlü uyanamadık. gittik emre akbaba'nın penaltısında falan takılı kaldık. ben şahsen yine sezon başında galatasaray'a puan kaybı yaşatmak için saha dışı odakların yoğun mesai yapacakları bir ilk 4-5 hafta bekliyorum. bunu engellemenin yolu da kenetlenmek. takım içi huzursuzlukları bir şekilde halletmesi lazım yönetim+teknik ekibin. yoksa yine saçma sapan puan kayıpları yaşadıktan sonra fener'in 5. dk'da penaltı kullanıp averaj kastığı maçlar izleriz.

    maça geri dönersek; okan hoca'nın başlattığı 11'den ziyade oyuna hamlelerine odaklanmak gerektiğini düşünüyorum. plan işlemezse artık başka şeyler denemeyi öğrenmeli. beklerin kanattaki tercihleri, kanatların oyundaki rolleri, savunma arasına koşu yapacak oyuncu sayısı/tipi değişmediği sürece x'i çıkartıp y'yi sokmanın pek bir anlamı yok. maçın başlarında skor avantajını alıp rahat bir galibiyetle süper kupa finalindeki kötü sonucu unutturmak adına ilk adımı atar inşallah hem hoca hem de bazı oyuncularımız. yoksa ite kaka alınan bir galibiyet bile mevcut sıkıntılı atmosferi dağıtmaya yetmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın