• 16898
    türk siyasetine hakim olan “ekonomi kötü değil, sadece algılar var” ve “dış güçler güçlenmemizi istemiyor” gibi son derece düz ve sığ savunma reflekslerinin günden güne esir aldığı sözlüğümüz.

    beşiktaş’tan 5 yedik, 5. ölmedik, bitmedik ama bu yaşanan hezimetin bir üzüntüsü olmalı. bunun hesabı da sorulmalı. kimden sorulacak bu hesap? en başta teknik heyetten ve takımdan. teknik heyetin kararları ile ilgili analizler/eleştiriler yapılıyor, cevap “okan buruk’u yedirmeyiz”. futbolcularımızdan bazılarının eksiklikleri, zayıflıkları ile ilgili sitem ediliyor, cevap “x bizim aslanımızdır, algılara yem etmeyiz”. oyunlar, algılar, güçler, gizli eller…bitmek tükenmek bilmiyor. türk siyasi tarihinin son on yılını esir almış bu kavramların galatasaray’a sıçramasından çok korkuyordum ve korktuğum başıma geldi. yaptıkları ve yapamadıkları ile fenerbahçe ve beşiktaş karşılaşmalarında galatasaray’ı çok zor durumda bırakmış bir teknik direktörü makul bir üslupla eleştiremiyoruz. neden? çünkü bunu yaptığımız zaman dış güçlerin, gizli locaların oyuncağı oluyoruz. uzun bir süredir iyi oynaması moraline, keyfine, özel hayatına, tatiline, tribünden çıkacak ve çıkmayacak seslere bağlı oyuncularımızı da eleştiremiyoruz. takımdaki başıboşluğa, disiplin ve otorite eksikliğine işaret edemiyoruz. neden? çünkü bunları yaptığımız zaman, fenerbahçelilerin yarattığı algıların esiri olmuş oluyoruz. dış güçler, içimizdeki düşmanlar falan filan…

    böyle devam sözlük. kafamızın üstüne üstüne edilmeye devam etsin ama biz kafamızı kullanmamakta ısrarcı olalım. sadece ve sadece kafasını kullanan, algının oyunun falan esiri olmayan bireyleri de dışlayalım. hatta maşa olmakla suçlayalım. devamke.
App Store'dan indirin Google Play'den alın