resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Benfica
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 9944
    takım kaptanlarımızdan biri olan, geldiği günden bu yana gelişimini fazlasıyla takdir ettiğim ama geçmişiyle aklını çok oyaladığını düşündüğüm, mental açıdan fazla güçlü olmadığını gördüğüm futbolcu.

    problemleri problem etmediğin sürece problem olmaz. hangimiz basit bir halı saha maçında bile bir duruma, bir olaya küfür etmiyoruz ("haber doğru olsa bile" varsayımıyla yazıyorum, kaldı ki kendisi bunun doğru olmadığını açıkladı, beyan esastır). bu oyuncular profesyonel, kulüp çok büyük olabilir ve değerleri olabilir vs. ama futbolcuların "insan" olduklarını unutmamak gerekir. zamanında arda turan alternatif formamıza yakışıksız bir laf ettiği için linçlenmişti ama büyük bir kısmımız da söylediği şeye katılıyorduk, gerçekten rezil bir renk ve tasarımdı o forma. elma-elma kıyaslaması değil ama insanların tepkilerinin toplum ortalamasından sapabileceği gerçeğini hatırlamak lazım.

    asıl mesele, kerem'in mental çevikliği bence. kendisi ligin ikinci yarısında gerçekten dişe dokunur bir performans göstermedi. ve eleştirildiği dönemde, bitiriciliği ve top kontrolü eksik noktalarından olmasına rağmen, "en beğendiğim yönüm bitiriciliğim" gibi bir açıklama yapabildi. bu aslında mental güçsüzlüğünü ve eleştirilerden olması gerekenden fazla etkilendiğinin göstergesi idi bence.

    kerem'in bir an evvel bize gelmeden önce ne olduğu ve bize geldikten neye evrildiğini analiz etmesi gerekiyor. veya birinin bunu kerem için yapıyor olması lazım. o gelişimi görüp, eleştirilerden daha az etkilenip, açıklamalarını ve tavırlarını da "siz hepiniz, ben tek" çerçevesinden çıkarması gerekiyor diye düşünüyorum.

    dünkü haber gerçek olsa bile, tekrar yazıcam, problemleri problem etmediğimiz sürece problem olmaktan çıkar. kötü bir 45 dakikalık performans üzerine "ömrüm boyunca haksızlığa uğradım" psikolojisi veya "kurban psikolojisi" birleşince verilebilecek doğal tepki olarak görmek ve geçmek lazım.

    gelişmeye devam etmek için elinden geleni yapar umarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın