• 74
    spor basınından para kazanan iki insan.

    gazetecilik etiği diye bir şey vardır, haber buldularsa paylaşmak en doğal hakları, meslekleri bu amaaaaa... haberin diğer tarafına söz hakkı verilir, kaynak güvenilir olmalıdır yoksa ağız birliği yapmış 3-4 tane kaynak seni tufaya getirir vs vs. bizim ülkemizde her şey oluyorsun ama rezil olmuyorsun. bu abilerimizin de türlü türlü rezilliklerini unuttuk. senelerdir söylüyoruz, sözlerine zamanında kıymet verilmiş olabilir ama çok mal haramsız çok laf yalansız olmaz. bu adamlar her akşam yayın açıp 'çok laf' konuşuyorlar.

    bir şeyi çok kişi söylüyor diye o şey doğru olmaz. o yüzden sen kerem'e söz hakkı vermeden haber yapamazsın. çünkü yaptığın vakit birisini hedef tahtasına oturtmuş olursun. şimdi bu haber 3-4 saattir gündemde. kerem gecenin üçünde yalanladı. uyuyanlar yalanlamayı görmedi, sabah da görmeyecek belki veya görene kadar 50 kişiyle paylaştı, 50 kişinin kaçı haberin yalanlandığını görecek?

    sosyal medya kuralıdır. yalan haber daha flaş olduğu için daha hızlı yayılır. bu arada yaşananlar doğru da olabilir ama her halükarda kerem aranır, sorulur, nedir olayın aslı astarı denir. kerem de oldu böyle bi şey ama sezon açılışına 2 gün var, zaten herkesin canı sıkkın, sizde kalsın, sonra yazarsınız falan der; siz de ona göre aksiyon alırsınız ayrı.

    özet olarak; bu ikili, tehlikeli ikili.
App Store'dan indirin Google Play'den alın