resim
Gabriel Davi Gomes Sara
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.77
Uyruk:Brezilya
  • 254
    kendisini çok merak ediyordum, daha önce izlemediğim için oturup youtube'da liverpool'a karşı oynadığı maç dahil, 3-4 maçını onun topla buluştuğu anlara sardıra sardıra izledim. lafı uzatmadan, benim izledim maçlardan çıkardığım artılarını ve eksilerini yazayım.

    artılarına baktığımızda, skora direkt etki etsin etmesin, her zaman skorun içinde, çok iyi bir serbest vuruş kullanıcısı, korner ve ortaları çok başarılı ve norwich'in attığı gollerde genelde parmağı olan birisi. şutları çok sert ve etkili kullanabiliyor. bizim takımda ne kadar korner veya serbest vuruş kullanmasına müsade ederler bilemiyorum, zira bizim takımda mertens, kerem d, kerem a, ziyech gibi sürekli topun başına geçmekten keyif alan oyuncular var. bunun dışında maç boyunca diri kalabiliyor, çok az top kaybı yapıyor ve liverpool gibi press azmanı bir takıma karşı bile 3-4 kişinin arasından çıkabiliyor. çok iyi bir pasör, kısa ve uzun pasları da oldukça başarılı. bunun dışında başka dikkat çekici bir özelliğini görmedim izlediğim maçlarda. pozisyon bilgisi nispeten iyi diyebiliriz.

    zayıf yanlarına baktığımızda malesef bu adam defansif olarak zayıf birisi. takımın defansif gücünü artıracak bir özelliği yok, omuz omuza mücadelelerde, darbeli top kapmalarda, rakipe yapışmalarda kendisinin zayıf olduğunu söyleyebilirim. kesinlikle defansif bir oyuncu değil yani, hava toplarını alabilecek, vücudunu koyup oyunu açabilecek biri de değil. kerem d ne kadar savunmacıysa kendisi de o kadar savunmacı. oyun içinde de dominant olduğu bir maça denk gelmedim. sağ ayağının da zayıf olduğunu söyleyebilirim zira neredeyse hiç kullanmıyor, örneğin sağ açığa doğru hareketlendiğinde, sol kanattan bir oyuncu kaçıyorsa ve bostaysa ona dönmesi için olduğu yerde dönüp, topu sola alması gerekiyor, bu nedenle de geçiş hücumlarını ters ayakta yakalandıysa geciktirebilir. kısacası "oha ne biçim topçu almışız" dedirtecek bir tarafını göremedim, aman aman tempolu bir hali de yoktu. belki beşiktaş'tan 5 yemiş olmanın negatifliği ile izlediğim için olarabilir bilemiyorum.

    tekrar edeyim, bize defansif olarak taş gibi duran, kafa toplarına çıktığında rakibini ezen, adam yiyen bir orta saha hala lazım. sara belki en fazla mertens yerine kullanıılırsa, şutlarının ve pas kalitesinin faydasını görürüz. hani mertens kadar bile basıp, yapışmıyor kimseye. torreira ve sara ikilisi, kerem d - torreira ikisilinden çok da üstün bir ikili olmayacak gibi duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın