• 696
    galatasaray’ın yaşadığı ve yaşattığı en ağır mağlubiyetlerden biri.

    bu skoru real madrid’e karşı almakta hiçbir beis yok. fakat 3 transfer eklemiş geçen sezon 50 puan fark yiyen ezeli rakipten bir kupa finalinde 5 fark yemek çok harbici bir tokat oldu. canlı gözlerle tanık olmak da bir ayrı etkiledi.

    böylesi bir skorun ardından ve maç sonu açıklamalarını takiben her türlü tepkinin normal olduğunu düşünüyorum. asan kesen ahkam kesen taraftarı hiç sevmem fakat normal karşılıyorum. her maçı kazanırken dahi bu takımda eleştirilecek şeyler ve gömülecek isimler bulunuyordu zaten.

    gelgelelim bu saatten sonra dilenebilecek tek şey tarihimizde yaşadığımız en ağır hayırlı mağlubiyetlerden biri olarak geri dönüşünün olması olur bu maçla alakalı. papaz her gün pilav yemiyormuş. geçmişte yokluktan iyi çıkmalarımız, eksik kadroların bir şekilde içerden tamamlanması, geri düşünce çorba kadroyla gol bulmamız ve finalleri bir şekilde kazanmamız bunun sonsuza kadar süreceğine delalet etmiyordu. bunu hem yönetime, hem hocamıza hem de oyuncularımıza yönelik olarak söylüyorum.

    maça zaten mağlup başladık ve kısa aralıklar haricinde geri dönüş emaresi gösteremedik. nelsson’un hatası ve tutukluğunun ardından 2 gol de bulduk fakat ikisi de ofsayt ile iptal oldu. berkan, kerem ve torreira’nın sarı kartları el kol bağlayan cinsten oldu. değişikliklerde yapılan hatalar da tabuta son çiviyi çaktı. 3-0 ile 5-0 arasında temelde bir fark olmasa da psikolojik anlamda kazanan için de kaybeden için de büyük fark var.

    bugünden itibaren gerekli özeleştiriler yapılarak hızla sezon başı hazırlıklarına geri dönülmesi şart. takımın alternatifsizliği geçen sezon başımızı yakmadıysa da bu sezon yakacak. bek yedekleri, orta saha rotasyonu, stoperlerin durumu hızla ele alınmalı ve sonuçlandırılmalı. sezon sonunda dönüp bakıldığında hayırlı mağlubiyet oldu diyebilmek adına eksiklerin hızla giderilmesi görev alan herkes için şart. sezon daha başlamadı bile, bizim için bitmesini bir kenara koyun. başkanından çaycısına, hocasından oyuncusuna hep birlikte bu tokadın acısını dibine kadar hissedip tekrar yememek ve daha fazla acı çekmemek adına aksiyon alınmalı. sonumuz hayır olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın