• 53
    son günlerde sürekli trt spikerlerinin eleştirisini görüyorum.
    bence spikerler sporlarda çok önemli yer oynuyor; izleyen kişilerin gaza gelip gelmemesi konusunda.
    şu an judo takımı finalini izliyorum. fransa devlet televizyonunda japonların tekniği takdir ediliyor, ne kadar iyi judo yaptıkları ve kazandıkları her şeyde çok ciddi tebrik edip fransa'nın hatalarını söylüyorlar. az önce misal efsane bir judo tekniği ile ippon yaptı kadın, japon ablayı öv öv bitiremediler.
    şimdi onlara da kolay olurdu "efsane gidiyoruz hakem yüzünden böyle" falan demek. ama böyle yapınca izleyenler de gaza geliyor çünkü izleyenlerin yüzde 1i judo biliyor, geri kalanı spiker ne derse ona güveniyor. dün de misal spiker "ben biraz taraflıyım haliyle oksa hakemin kararı doğru" dedi. o da bilirdi eskrim maçında hakem hatalı demeyi, sonuçta kim anlayacak?
    bunun aynısını futbolda çok görüyorum. fransız takımının yediği gollerde normal bir tepki verilirken türkiye yediği zaman sessizlik, sanki biri ölmüş gibi. spor bu ya. bunun en komiği misal faul oluyor, penaltı oluyor. yorumlamıyorlar, hakem kararı bekliyorlar. abi videoda görüyorsun, anlat insanlara.
    bence türk sporuna düzgün şekilde taraf olmayı biraz azaltsak, biraz sporun güzelliğine yönelsek, yorum yapmaktan korkmasak genel halk için de iyi olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın