• 9
    eğer kendisi doğumundan itibaren böyle ise buna kimsenin itiraz edebileceğini sanmıyorum.

    fakat sonrasında hormonal olarak değiştiyse buna itirazım var. trans birey olarak görüyorsa kendisini, o zaman kendisi gibi olanlardan bir olimpiyat dalı kurulsun o da orada yarışsın. aksi halde bu sporun ruhunu öldürür.

    yarın havuzda da, futbolda da , basketbolda da bu olaylar başlar. daha önce serena williams ile röpörtaj yapılmıştı kendisi " ilk 200'e giren herhangi bir erkek tenisçi beni set bile vermeden 6-0 6-0 yener. fiziksel hiç bir mücadelede erkeklerle başa baş mücadele etmemiz imkansız. fiziksel olarak daha hızlılar, daha güçlüler. yanlış bir kıyaslama" demişti.

    git satranç oyna kimse itiraz etmez ama sen hormonal durumundan kaynaklanan fiziksel avantajını silah olarak hem de boks gibi bir sporda kullanıyorsun.

    edit: kadın olarak doğmakla, sonrasında erkek genlerinin baskın hale gelmesi çok farklı şeyler. kendisinde x ve y kromozomları bir arada olduğundan hem kadın hem erkek olarak görülüyor. kendisi de kadın olan tarafımı yarışma statüsünde erkek olan tarafımı da neden yapacağım sporda (boks) kullanmayayım demiş. kadın vücut geliştirmecilere bakılsa zaten durum anlaşılır.

    testosteron tüm kötülüklerin anasıdır. bilemedin babası da olabilir bu durumda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın