resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 11134
    şampiyonlar liginde sakat olarak çıkmadığı ilk 2 maçta çok iyi oynamış oyuncu. manchester deplasmanı kerem ile attığımız 2. golden önce pası barış'a atan oyuncu icardi, kopenhag maçında gol kaçırmış dahi olsa çok iyi oynamıştır, manu maçında attığı golü de söylemiyorum, penaltı kaçar, her oyuncu kaçırır sonrasında oyunda kalabilmek önemli olan ki çok da güzel bir gol attı.

    geçen sene avrupa performansı nasıl diye bakalım bir, sakat olduğu dönem ve olmadığı dönem diye ayırmak gerekiyor.

    11 çıktığı ilk maç olan olimpija ljubljana maçında maçın tek golünü attı gayet güzel bir vuruşla.
    play off turunda molde karşısında yine çok güzel bir golle maça başladı, maç sonunda da müthiş bir asistle turu bize getirdi.
    play off 2. maçı olan molde maçında son dakika attığımız frikik golünü saymazsak yine penaltıyı alıp golünü attı.
    kopenhag maçında iyi oynasa da gol atamadı, asistlik paslar çıkartsa da oyuncularımız değerlendiremedi, her maç gol atabileceğini düşündüren bir şey de yok ortada.
    manu maçında 2. golde duvar olup barış'a topu aktardı ve devamında gol geldi, 3. golü atıp galibiyeti aldı.

    sakatlık sonrası avrupa macerasına gelelim şimdi de çünkü sakat oynamadığı dönem de bu kadar.

    bayern iç saha maçı attığımız tek golü penaltıdan attı, penaltıyı alan da icardi.
    bayern deplasmanı maçı 1-0'a getirdiğimiz ofsayt golün yaratıcısı, milimle ofsayt olan bir pozisyon, 1 tane de gol kaçırdı ama devamında asistini yaptı yine değerlendiremedik.
    manu iç saha maçı yine milimle ofsayt olan bir pozisyonda golü attı, başka pozisyona da giremedik zaetn attığımız goller çok ekstraydı.
    kopenhag deplasmanı, açık ara takımın en iyisiydi, tek isteyen adam olabilirdi sahada. 7.6 rating ile kopenhag stoperleri hariç sahada en yüksek rating alan oyuncu.
    sparta prag iç saha maçı 3 gol attı icardi 2 asist 1 gol ile oynadı.
    sparta prag deplasmanı, konuşmaya değecek bir maç bile değil, konuşmaya değmez ama yine mertens ile beraber takımın en iyisiydi ratinglerde.

    avrupa'da başarı istiyorsak icardi kadar isteyen adamlar lazım bize, fiziğinin en yetersiz olduğu dönemlerde istatistikleri en iyi çünkü sakat değildi, bu adam sakatlık yaşamasa şampiyonlar ligi grubunu da 5 gol 3 asist ile bitirebilecek kabiliyette bir adamdı ama sakatlandı, sakat sakat oynadı diye kötü olduğunu düşünmek komik, maç başlıklarında daha 5 dakika dolmadan icardi ortada yok, 10 kişi oynuyoruz diye başlayanlar yine kendisi için nefret kusmaya başlamış. sezon başlasaydı, avrupa'da başarı olmanın ana kıstası golcü değil takım savunmasıdır, geçen sene takımımızda haaland da olsa biz sparta prag'ı yenemezdik, bu kadar defolu bir avrupa oyunu oynayan bir takım büyük takımları şaşırtır ama kendisinden güçsüz takımlara karşı sıkıntı yaşar. aynı golü geçen sene 10 kere yerken icardi suçlu değildi, icardi zaten az pozisyona sokulan bir oyuncu olarak geçen sene şampiyonlar liginde oynamamızın sebebi muslera ile beraber verdiği müthiş performans ile. icardi ile başarısız olacaksak yerine kimi koyacağımız merak ediyorum ayrıca, batshuayi ile mi çünkü batshuayi'nin oyun için katkısı icardi kadar değil, skor olarak da 11 başladığı sezonlarda çok verimsiz bir adam sadece yedekten girerse etkili olabilir ve icardi ile özellikleri benzer. topu içeri atacak daha iyi bir forvet bulamayız, icardi gibi kafa vuranı bulamayız, icardi gibi geri gelip oyun kuranı bulamayız ki bunu sakat olmadığı dönemde müthiş yapıyordu, icardi gibi karakteri asla bulamayız.

    galatasaray sözlükte dzeko'nun oyun kurması övülürken ligde icardi 9 asist yaptı dzeko 3 asist yaptı. sorarsanız icardi oyuna katılmaz, oyun içinde olmaz, sadece ceza sahası golcüsüdür ama aslında icardi tam tersi mertens ile beraber oynadığı sürece bu takımın en büyük oyun aklıdır, 2 tane stoperi direkt kendine bağlayan ana etkendir oyunumuzdaki. golü atmayı geçiyorum bu adam açtığı alanlarla, yaptığı sahte koşularla bile skora katkı yapan bir adamdır. sakat olmayan diri bir icardi'den iyi forvet alabileceğimizi, daha iyisini bulabileceğimizi düşünen de kusura bakmasın ama boş düşünüyordur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın