resim
Elias Jelert Kristensen
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Bek
Yaş:21
Boy:1.78
Uyruk:Danimarka
  • 377
    ben her transfer için en az 10 maç süre tanırım kendime kesin yargıya varmak için. oyuncuyu daha önce tanısam da tanımasam da bu geçerli. bambaşka bir ülkeye, takım arkadaşlarına ve oyun planına alışmak zaman ister. o yüzden kendisi olumlu ya da olumsuz yorum yapan arkadaşların neye göre bu yorumu yaptığını merak ediyorum. oyuncunun kopenhag macerası çok iyi geçse ve kağıt üzerinde takımımıza müthiş uyumlu gözükse de sahada işler aynı olmayabilir. birçok kez yaşadık galatasaray olarak transfer sürecinde ölüp bitilen futbolcuların sonrasında teneke bağlanıp yollandığını. tam tersine de burun kıvrılan topçulardan çok iyi verim alındığını da gördük. demem şu ki çocuk bir sahaya çıksın, bir 10 maç oynasın, okan buruk hocanın oyun planındaki görevini bir görelim, oyuncunun alışmasına müsaade edelim, artılarını ve eksilerini kendi formamız altında bir gözlemleme şansımız olsun; ondan sonra hep beraber notunu veririz. şimdilerde yapabilecek tek şey armamızı taşıyan topçuya destek olmaktır. ayrıca illa eleştirilecek ve yorum yapılacak bir şey aranıyorsa maliyeti hakkında istenilen söylenebilir.

    kopenhag'ın daha önce sattığı oyuncular daha önce sözlüğe yazılmıştı zaten. bir kere daha hatırlatalım. jonas wind 12 milyon euro bonservis bedeli ile wolfsburg'a, victor nelsson 7 milyon euro bonservis bedeli ile takımımıza, victor kristiansen 14 milyon euro bonservis bedeli ile leicester city'e, hakon haraldsson 15 milyon euro bonservis bedeli ile lille'e transfer olmuş son yıllarda. yani kopenhag marketinde fiyatlar aşağı yukarı bu şekilde. bu markete gidip alışveriş yapacaksan bu fiyatları da gözden çıkaracaksın. daha düşük fiyata oyuncu istiyorsan da bu markete gitmeyeceksin. bir kere bunu netleştirelim. üstelik oyuncunun beş yıllık maliyeti yazılmayan ama var olduğu söylenen 2 milyon euro bonusu da koyduğumuzda 16,55 milyon euro ediyor. bugün gelmesi için ölüp bitilecek sönmüş bir yıldızın beş yıllık maliyeti en az 25 milyon euro olur. bir de jelert'in maaşının düşük olması durumuyla istenildiği zaman rahatça satılabilme durumu var. tarihte maaşından dolayı gönderemediğimiz topçuları saymaya vakit yetmez.

    toparlamak gerekirse formamız altında izlemedikçe yorum yapmanın çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum. bunu düşünmemin bir diğer sebebi kullanıcılarımızın büyük bir kısmının oturup da 5 veya 10 maç kopenhag izlediğini düşünmüyorum. kaldı ki izleseler bile kopemhag ayrı, galatasaray ayrı. yapılacak şey oyuncuya başarılar dilemek. maliyeti ise tam benim istediğim gibi. bonservis yüksek olsa bile maaşı düşük.

    hoş geldin elias. formamız altında nice başarılar yaşaman dileğiyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın