resim
Elias Jelert Kristensen
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Bek
Yaş:21
Boy:1.78
Uyruk:Danimarka
  • 354
    galatasaray'ın yeni sağ beki.

    açıkçası bu transfer beni heyecanlandırmadı desem yalan olur. şu ana kadar birçok maçını izledim ve her maçta beğendiğimi söyleyebilirim. aslında buraya maçları ve dakikaları yazarak analiz yapacaktım fakat geçmişte yaptığım 1-2 analiz videosunun sosyal medyada bazı sayfaların dakikası dakikasına kendi görüşleriymiş gibi yayınlamalarını gördükten sonra sadece 1 maç üzerinden analiz yapmak istedim. böylece genel bir portre çıkarmaya çalışacağım.

    8 ağustos 2023 kopenhag-sparta prag maçı: https://www.youtube.com/watch?v=0_OHUYQxKN0

    entry'nin analiz kısmını okumadan direkt dakika isteyenler için(linke tıkladığınızda direkt o dakikaya gider. sözlük uygulamasından '+' yaparsanız açılmaz):

    15:08: https://youtu.be/...3FHaJoG4eH&t=908
    22:07: https://youtu.be/...3S8CG1FqY&t=1327
    24:10: https://youtu.be/...8lTV0iaWD&t=1450
    36:04: https://youtu.be/...pkxTTiS2k&t=2163
    44:56: https://youtu.be/...o5G4V4hj7&t=2697
    54:20: https://youtu.be/...cXw1HqY-c&t=3261
    1:03:11 hata: https://youtu.be/...s0aM2Gn5i&t=3790
    1:26:23: https://youtu.be/...Dn-AHZ1hz&t=5183
    1:32:57: https://youtu.be/...MwLU_IlCZ&t=5577

    şimdi öncelikle gördüğünüz üzere adam inanılmaz derecede enerjik biri. kanadına ne zaman bakarsanız sürekli bindirdiğini görürsünüz. aynı şekilde kontra yedikleri pozisyonlarda da geriye çok hızlı koşuyor. hiçbir zaman eli belinde veya hafif tempoyla koştuğunu görmedim. hataları oluyor mu, tabi ki de oluyor mesela yerleşik defansta, arkasına fazla adam kaçırıyor. izlediğim hemen hemen her maçta gördüm. tabi fazla kaçırmıyor ama yine de topa odaklandığı için adamını unutması eksi yazar. bundan bağımsız en büyük artısı da yukarıda dediğim gibi sürekli bindirmesi.

    aynı maçtan bir tane görselle açıklayayım hemen:
    https://gss.gs/vlx.png burada maçın 33:44. dakikasında kritik bir top çıkarıyor.
    https://gss.gs/Etq.png 33:56. dakikasında ise sağda bomboş top bekliyor. el younoussi ağır ve bencil davranmasa skora katkı da yapabilirdi. o derece bindirme delisi adam.

    bunlar dışında farklı bir maçtan ekstra bir bonus ekleyeyim: https://youtu.be/...xuyPul9j9&t=1931 (32:11).
    iyi pres yapar ve arkası dönük rakibine iyi yapışır.
    https://youtu.be/...S3hLy8AQt&t=3688 farklı bir maçtan daha örnek vereyim. burada da prese katılmış ve geriye çok hızlı dönmüş.

    eksi yönlerine tekrar dönersem, hücuma çıktıklarında tehlikeli yerlerde top buluştuğunda bile garanti oynuyor çünkü ayağı pek iyi değil. mesela sağ kenarda ceza sahasına yakın topla buluştuğunda orta yapmak veya aralara oynamak yerine daima sol çaprazında veya gerisinde bekleyen arkadaşına pas verir. araya pas vermeye çalıştığında ise ayağı iyi olmadığından kaptırır vs.
    ayrıca sürekli bindirmesine rağmen skor katkısının yok denecek kadar az olduğu da bir diğer can sıkıcı nokta
    örnek link: https://youtu.be/...l-PCe1rBG&t=4171

    bu örneklerini verdiğim linkler, izlediğim birçok maçta gördüğüm ama tek maçla anlattığım linkler. yani atıyorum yukarıdaki linkten herhangi biri, izlediğim maçların %80'inde yaptığı hareketlerdir. bunu da dediğim sebeplerden dolayı birkaç maçla açıkladım.

    her neyse,
    eğer hücumunu geliştirirse, ki daha 21 yaşında, enerjisiyle birlikte çok özel şeyler çıkabilir ortaya. herkes ferdi ile kıyaslıyor ve kısmen haklılık payı var. ferdi fener'e geldikten birkaç yıl sonra bek pozisyonuna evrildi. adam eğitimini kanat olarak yaptığı için dribbling ve top taşıma konusunda öndeydi. yavaş yavaş kendini de geliştirince iyi şeyler ortaya çıktı. tabi buna rağmen skora katkısı pek yok. enerjisi ve bindirmeleriyle rakipleri yoruyor.
    işte jelert de böyle biri. en az ferdi kadar rakipleri yorar ama onun kadar iyi top süremez veya ikiye birler yapamaz. bunu yavaş yavaş geliştirirse bonuslar hariç 9'a aldığımız adamı, bonuslar hariç en az 20'ye satarız. hatta 20'ye satmaya çalışan yönetim için yangın yaparız. inşallah da öyle olur.*

    edit: @avukatbey uyardı: ikili mücadelelere hiç değinmedim. o konuda gerçekten eksiklikleri var. pek güçlü olmadığı için ikili mücadelelerin birçoğunu kaybediyor. ikili mücadeleye girdiği anda dengesi de kayboluyor. bu da işte güçsüz olmasına ve akabinde de ikili mücadeleleri kaybetmesine sebebiyet veriyor. antrenmanlarda barış'tan darbe yiye yiye öğrenir inşallah bu ikili mücadele kazanmayı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın