resim
Elias Jelert Kristensen
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Bek
Yaş:21
Boy:1.78
Uyruk:Danimarka
  • 334
    2024-25 yaz transfer sezonunda takımımıza kattığımız genç sağ bek oyuncusudur.

    kendisinden önce adı bizle geçen guela doue'ye göre daha doğru bir transfer olduğuna inanıyorum. yarım sezonluk bir performans göstermiş doue için bu kadar uğraşmaya değmezdi. tamam gelecek vadediyor olabilir ama hiçbir ilerleme kaydedemeyebilir de. ayrıca takımımızda iki bekimizin de(derrick köhn ve olsaydı doue) şampiyonlar ligi tecrübesi olmaması iyi olmazdı. kendisini bir rotasyon oyuncusu olarak almayı planlamışız izlenimini bende bıraktığını daha önce de doue başlığına yazdım diye hatırlıyorum. kendisini al takıma koy seni taşısın oyuncusu en azından şu an değil. yarım sezon üst seviye olmayan bir geçmişi vardı. as oyuncu olabilecek bir durumu şu aşamada görünmüyordu.

    ama jelert farklı. hem daha iyi bir maç geçmişi var hem de şampiyonlar ligi'nde oynadı. hem de iki bekte de oynayabiliyor. ve kopenhag gibi disiplinli bir takımdan geliyor. 21 yaşında. istikrar olarak en az yeni bir martin linnes olacaktır bizim için.

    bize karşı oynadığı maçlarda da izlerken kendisini marcelo saracchi'ye de benzettiğim oldu sahada. fiziği, tipi... saracchi kadar teknik değil ama onun kadar mücadele katar takımımıza. sakatlık derdi olmasın yeter ki.

    daha iyisi alınabilirdi. alamadık. ama jelert kötü değil. bence önünde oynayacak oyuncu kaliteli bir ayağa sahipken kendisindeki eksik özellikleri aramayız. ziyech tekniğini konuşturur jelert ise hızını.

    benim en önemli sıkıntım kendisiyle ilgili boyu. köhn de kendisi de kendilerine doğru atılan, arka direğe açılan ortalarda zayıf kalacak. pozisyon alma ve sıçrama konusunda sıkıntıları var. ve savunmamızın en zayıf tarafı bu pozisyonlar olacak. takım boyu kısalıyor. hele davinson sanchez mina'yı da satarsak yandık.

    bir diğer korkum ise kopenhag gibi disiplinli bir takımda iyi görünen bir oyuncu bireyselliğin daha çok öne çıktığı bir takımda afallayabilir. kendisiyle ilgili asıl en büyük korkum bu.

    umarım beklentilerimizi karşılar. hayırlı olsun takımımıza.
    hoş geldin aslan. sahanızda uefa kupası kazandığımızdan haberin yoktu o zamanlar. şimdi müzemize gidip o kupayı da görebilirsin.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın