resim
Mateus Cardoso Lemos Martins
Takım:Panathinaikos
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.75
Uyruk:Brezilya
  • 2302
    her şey bir yana oyuncularımıza inek şaban muamelesi yapmaktan vazgeçmeliyiz. tete özelinde söylemiyorum. bütün oyuncularımız için geçerli. galatasaray formasına, tarihine, ruhuna hakaret etmediyse, saygısızlık yapmadıysa. oyuncu son dakikasına kadar bizim oyuncumuzdur. oynatıyorsak verim almanın, satıyorsak 10 euro fazlasına satmanın hesabını yapmalıyız.

    biliyorum ciddi yazmıyor çoğu arkadaş. buradaki seviye de zaten genel olarak daha yüksek. fakat galatasaray taraftarının yazdığı şeyleri bir yunanlı translate ile çevirip okusa, her halde kazıklandık filan diye düşünür. ne gerek var arkadaşlar böyle şeylere?

    bir de şu konuda kantarın topuzu kaçıyor. galatasaray tarihinin en fazla puan kazanmış, iyi kadrolarından birinde oynadı oyuncular. bazı oyuncular istediğimiz seviyede verim veremedi. fakat rakipleri o kadar iyi haldeler ki. bazı oyuncular sıradan hatta vasat gözüktü taraftarın gözüne.

    beğenilmeyen angelino 100 tane bundesliga maçı var. senden de köy takımına değil roma'ya gitti.
    beğenilmeyen zaha, premier lig içerisinde kendisinin özel fanları olan, ikonik bir oyuncu.
    beğenilmeyen dubois, fransız milli takımı görmüş bir oyuncu. sanki çöp adam muamelesi yapılıyor fakat formayı kaptırdığı adam türkiye transfer rekorunu kırdı.
    beğenilmeyen demirbay, kendisi için 32 euro milyon bonservis ödendiğini kaç kişi biliyor? bundesliga'nın tarihinde en pahalı 57. transfer.

    yani demek istediğim şu. ndombele ve aurier'i ayırıyorum. onun dışındaki oyuncular ama iyi ama kötü bir katkı verdi. taraftarın bazı oyuncuları beğenmeme sebebi. takımın seviyesinin çok yukarıda olması. fenerbahçe'nin gerçekten iyi bir kadroya sahip olması. avrupa ölçekli de başarı beklentisinin olup, sonucun gelmemesi.

    yukarıda yazdığım beğenilmeyen oyuncular, daha vasat bir sezonda, daha vasat bir galatasaray'da çok daha beğenilen, iyi hatırlanan futbolcular olabilirdi. ilaveten, bu oyunculara ziyech'i ekleyen de var.

    tete'nin durumu da dubois gibi. barış'ın, ziyech'in olduğu takımda sırıtıyor. istediğini alamıyorsun. ama kardeşim, barış bugün trasfer yapsa, boey'in rekorunu kırar. ziyech dediğin adamın dünyadaki popülaritesi, kalitesi, oynadığı, başardığı şeyler ortada.

    şampiyonluk yarışında olmadığımız sezon tete oynasa, kimse bu kadar olumsuz hatırlamazdı. yukarıda saydığım beğenilmeyen oyuncuların geçmişleri ortada. bunların hepsi mi çöp transfer?

    o kadar kaotik ve stresli bir sezon yaşadık ki farkına varamadık. lig rekorunu kırarak şampiyon oldu bu takım. fenerbahçe tarihinin de en iyi kadrolarından birine karşı, 50 tane ali cengiz oyununa karşı bu şampiyonluğu kazandı. kantarın topuzu burada kaçtı işte. bazı oyuncular galatasaray tarihine geçecek performanslar verdiler. icardi, barış, boey, muslera, toreira. bu seviyede katkı vermeyen oyuncuları da taraftarın bir kısmı vasat görüyor. sonra sosyal medya aracılığıyla da kendi oyuncumuzu karikatürüze ediyoruz.

    bu kadar eleştirilen tete konya'da, kayseri'de oynasa. eminim elin anadolu takımı nasıl oyuncu buluyor, bizim yönetim uyusun derdi. başkasında olunca kıymetli oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın