resim
İsmail Kartal
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:63
Uyruk:Türkiye
  • 1910
    google'a girdim 3 tane soru & bilgi sordum.

    psikolojik baskı nedir?

    --- alıntı ---
    psikolojik şiddet (psikolojik istismar, duygusal şiddet ya da duygusal istismar olarak da bilinir), failin mağduru duygusal olarak sindirmek ve aşağılamak, ona yaptırım uygulamak veya cezalandırmak için toplumdan soyutlamak üzere baskı uyguladığı bir saldırganlık ve istismar biçimidir.
    --- alıntı ---

    stres nedir?

    --- alıntı ---
    stres, anlık olarak ortaya çıkan, tehlikede hissettiren veya mücadele gerektiren olay ya da düşünce sonucu oluşan endişenin yarattığı duygusal, zihinsel ve fiziksel tepkidir. strese neden olan tehlike gerçek ya da gerçek olmayan bir endişeye dayanabilir.
    --- alıntı ---

    kalp krizi ve stres ilişkisi.

    --- alıntı ---
    stres, kalp hastalıklarının en önemli nedenlerinden biridir. stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi gibi birçok kalp hastalığı tetikleyebildiği gibi var olan kalp yetmezliği, ritim bozuklukları ,hipertansiyon gibi kalp hastalıklarının da şiddetini de artırır. bu nedenle kalp hastalıkları stresten uzak durmalıdır.
    --- alıntı ---

    eğer haberler gerçek ise bir an önce sağlığına kavuşmasını dilerim. geçmiş olsun, sağlık, eğlenmek için takip ettiğimiz herhangi bir spordan çok daha önemli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın