resim
Elias Jelert Kristensen
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Bek
Yaş:21
Boy:1.78
Uyruk:Danimarka
  • 100
    galatasaray için galatasaray tarihinin en verimsiz transferlerinden bir olacak oyuncu söylenen rakamlarla transfer edilirse, bu arkadaş hücum ve defans olarak karşılaştırıldığı adamların hiçbirinden asla iyi değil. ne doue ne boey ne başkasından iyi değil.

    boey kadar hücum yapabilen bir oyuncu olduğunu asla düşünmüyorum, boey hücumu bitirmek konusunda çok iyi olmasa da müthiş bir dinlendirici, kanadını oyuna dahil eden çok iyi bir hücum bekiydi, defansif bir bek olmasına rağmen çok da iyi bir hücum bekiydi. muslera'nın attığı 50-60 metrelik topları hiç zorlanmadan indiriyordu, topla kat ediyordu, kanadını kaçırıyordu, topu en iyi yerde kanat oyuncularıyla buluşturuyordu sadece son pas konusunda kötü denebilirdi ki kime göre ve neye göre kötüydü bunu bilmiyoruz, sonuç olarak 20 kişinin ceza sahası içine gömüldüğü bir futbol oynanıyordu bizim ligde ve boey'in çevirdiği yerde adam olması da çok doğaldı. jelert'in bu sene sadece 9 şutu var, hiçbiri golle bitmeyen 9 şut, sadece 1 asisti var, golü yok. boey galatasaray ile yarım sezonda 13 şut denemesi yapıp 1 gol atmış.

    boey kadar defans yapabileceğini de asla düşünmüyorum çünkü pozisyon alma ve karar verme konularında defansta kötü, hava toplarında da çok kötü. boey hem karar alma hem de pozisyon alma konusunda 3 gömlek öndedir kendisinden. boey bir kere çok iyi bir defansif bek, rakibin yıldıran, neredeyse hiç pozisyon hatası yapmayan(arada yapıyordu insanlık hali), hava toplarında da rakibi bezdiren ve ekstra olarak defansta topu ayağına aldığında güven veren ve verdiği güvenle hem kalecisini hem stoperini rahatlatan bir oyuncuydu, bu arkadaşın böyle işleri yok, olması da imkansız. şimdi ikisinin şampiyonlar ligi performansını karşılaştıracağım ki görülsün.

    asist beklentisi = boey 0.69, jelert 0.34(2 maç fazla)
    gol beklentisi = boey 0.24(1gol), jelert 0.00
    maç başı topla buluşma = boey 82.3, jelert 57.7
    kilit pas maç başı = boey 1, jelert 0.6
    maç başı isabetli pas = boey 38.7 %80, jelert 26.7 %81
    maç başı kendi yarı sahasında isabetli pas = boey 16.3 %85, jelert 13 %76
    maç başı rakip yarı sahada isabetli pas = boey 23 %72, jelert 14 %82
    isabetli orta = boey 0.7, jelert 0.3
    kazanılan ikili mücadele = boey 8.3, jelert 4,6
    kazanılan hava topu mücadelesi = boey 2.5 %63, jelert 0.7 %38
    pas arası = boey 1, jelert 0.6
    top çalma = boey 3.3, jelert 1.6
    kazanılan pozisyon = boey 0.5, jelert 0.1
    topu geri kazanma maç başı = boey 8.0, jelert 3.4
    tehlike engelleme = boey 3.7, jelert 2.6

    maç başına şut, kaçan şans vb. hücum istatistikleri jelert'in 0, hiçbir veri yok çünkü bu adamın hücumla işi yok. 7-8 tane asker adamla defans yapan, hücuma neredeyse hiç çıkmayan bu arkadaş hiçbir bekten önde olamaz hücum konusunda, medyada ve internette bu arkadaşın hücumu övülüyor ama hücum yapmayan bir adamı hücumcu gibi göstermek komedi. tamam belli meziyetleri var dinamizm gibi ama bu arkadaş 97 maçta sadece 1 gol atabilmiş, 97 resmi maçında sadece 3 asist yapabilmiş bir adam, nasıl hücum yapabildiğini düşünülüyor ki, hayal satmaktan başka bir şey değil hücum yapabildiğini söylemek. istatistikler ortada, biz daha önde oynamamamıza rağmen boey hem hücum hem defans olarak kendisini katlıyor, iyi olduğu hiçbir şey yok ki boey'den iyi olmadığı da belli orası ayrı. karşılaştırmayı ligde yapsak daha korkunç oluyor ki gerek duymuyorum. bu arkadaş için istenen bonservis 14 milyonmuş, 4 milyon olsa ağzımı açmam 14 milyon deniyorsa galatasaray tarihinin en kötü transferi olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın