resim
Barış Alper Yılmaz
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 5239
    rizeli oyuncumuz.

    öyle görünüyor ki ya kerem ya da barış alper'den birisi satılacak. buraya da yerli olarak yunus ve oğuz aydın ile devam edilecek diye düşünelim.

    kerem'i sattık. piyasada söylenen rakamlar 12-15 milyon euro arası.
    keremin maaşı 1 milyon euro civarı, 3 sene de kontratı var diyelim. kerem'i sattığımızda 12-15 arası bir para geldi ve kereme vereceğimiz toplam 3 milyon euro da cepte kaldı. 15-18 milyon euro arası bir bedelimiz var.

    şimdi, oğuzu aldık diyelim. piyasada dolanan rakamlar 5 milyon eurodan başlıyor. bu elemana da 1 milyon euro civarı bir ücret ödediğimizi ve yine 3 sene bir kontrat yaptığımız düşünürsek, sadece 7-10 milyon euro arası bir karımız olacak.

    barışta ise durum çok daha fantastik haliyle. ancak barışın en büyük avantajı, keremin bu sene çektiği mental sıkıntıyı çekmemesi. o yüzden, eğer barış ve menajeri ikna edilebilirse sözleşmede belirlenmemiş ancak iki tarafın da desteklediği bir fesih bedeli olur. onun üstüne iki taraf da rıza gösterir.

    tabii bu sadece barış veya keremin yerine yerli alınacaksa mantıklı. bizimkilerin sözleşmesinin bitmesine 1 sene kalmış bir sağ beke bile 9-10 milyon euroları gömeceği bir senaryoda barış gibi efektif bir kanat oyuncunun minimum 12-13 milyon euro bonservisi, üstüne de minimum 1.7-2 milyon arası maaşı olacak. o da barış'tan kazanacağımız bonservisin büyük bir kısmını gömmek demek.

    sözün özü, bana kalırsa kerem aktürkoğlunu elden çıkarıp, barış alper ve galatasarayın da tatmin olacağı bir rakama tamam demek en mantıklısı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın