• 5
    son 6 yıllık fikstür çekimini ele alırsak;

    *5'inde deplasman maçı oynayarak başlamış ve bitirmişiz.
    *fener ile oynadığımız maçların 4'ünü ligin ikinci yarısında deplasmanda oynamışız.
    *beşiktaş ile oynadığımız maçların 4'ünü ligin ikinci yarısında evimizde oynamışız.

    bu da şu demek oluyor,

    -ortalama %85'lik bir oranla deplasmanda başlayıp, deplasmanda bitireceğiz.
    -ligin ikinci yarısında fener ile oynayacağımız maçın deplasmanda olma oranı %66; aynı şekilde ligin ikinci yarısında beşiktaş ile oynayacağımız maçın evimizde olma ihtimali de aynı.

    diğer istatistiklere geçersek;

    * ligin ilk 5 haftasında trabzonspor ile 4, fenerbahçe ile 2 maç yapmışız. yani ilk 5 haftaya büyük maç koyma olasılıkları %100.

    * ligin ilk 5 haftasında ortalama %70'lik ihtimalle ya alanyaspor, ya da antalyaspor ile oynamışız. aynı şekilde kasımpaşa ile oynama olasılığımızda aynı.

    *sivas deplasmanına tam 4 kez aralık-ocak aylarında gitmişiz. kalan 2 maçın ayları ise ekim ve kasım. yani sivas deplasmanına hiçbir zaman normal bir mevsimde gitmemişiz.

    * ligin ilk haftasında karşılaştığımız rakiplerin %50'si lige yeni çıkan takımlar, diğer yarısı da bir önceki sezon bizden puan alan takımlar oluyor. bir önceki sezon bizden puan alan takımlardan sivasspor ile genelde kış şartlarında oynuyoruz. fener maçını ise ilk haftaya koymazlar diye düşünüyorum. geriye bir tek hatayspor ve lige yeni çıkan takımlar kalıyor.

    * gaziantep maçından önce büyük maç oynama olasılığımız %60. bu oran ligin ilk 5 haftasında karşılaşma oranımızla aynı.

    * avrupa kupası maçlarından sonra neredeyse %100 oranla deplasmana gidiyoruz. bu avrupa maçlarından önce veya sonra mutlaka bjk veya fb ile karşılaşıyoruz.

    neyse, can sıkıntısından girilen bu entry'nin, ferguson'ın istatistik sözünü alt edip etmeyeceğini kısa bir süre içerisinde öğreneceğiz. umarım işsizliğime değer.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın