• 491
    süper ligde şu ana kadar gerçekleşen 200 kusur transfer gerçekleşmiş. 4 büyükler haricinde ödenen bonservisler şu şekilde:

    başakşehir:
    jerome opökü : -1,5 milyon euro

    bodrum fk
    zdravko dimitrov: -200 bin euro
    yusuf sertkaya: -185 bin euro

    çaykur rizespor
    giannis papanikolaou : -500 bin euro

    hiçbiri süper lig içinde dönen transfer değil. böyle sıradan ingiliz takımları birbirine oyuncu sattıkları zaman imrenerek bakıyorum. bizde süper ligdeki iki anadolu takımının birbirine bonservisiyle oyuncu sattığı örnek son 10 senede herhalde bir elin parmağını geçmez.

    öyle milyon eurolardan da bahsetmiyorum 50bin 100bin euro bonservisle bile alışveriş yok. yani sadece galatasaray satamıyor diye bir durum yok. kimse kimseden bonservisiyle oyuncu almıyor. herkes her sene 20 30 oyuncu alıp gönderiyor ama nedense hepsi bonservissiz. sanki kulüpler birliği kendi arasında böyle bir karar almış.

    halbuki şu ligde kulüpler kendi aralarında para döndürmeye başlasalar oyuncu kalitesi de kulüplerin ekonomik durumları da düzelecek ama farkında değiller.

    bugün mesela oğuz aydın için alanyaspor'a 6 milyon vereyim tutmazsa seneye 4 milyona konyaspor'a satabiliriz diyebilecek konumda olsaydık rahatça o rakamlara çıkardık ama şimdi 4 milyon bile versek biliyorsunuz ki o paranın geri dönüşü asla olmayacak.

    o nedenle 4 büyükler de artık büyük paralar verip riske girmek istemiyorlar. zararı da anadolu kulüpleri yine kendileri görüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın