resim
Guéla Doué
Takım:Strasbourg
Mevki:Sağ Bek
Yaş:21
Boy:1.87
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 76
    iş ciddiye bindiği için 4 90 dakikalık maçını izledim. öncelikle çok toy bir oyuncu. yani bir arada olması enteresan önemli yetenekleri var ama çok yeni futbol oynuyor gibi. bir de performansı maçlara göre çok dalgalı. bir bakıyosun bu adam premier lig en iyi takımlara direkt sağ bek olur diyosun bir bakıyosun maçta en aksayan adam.

    dediğim gibi çok geniş yelpazede çok iyi becerileri var. hava topunda çok üstün, odaklandı mı ilk müdahalede geçit vermiyor, fuleli, birdenbire adam geçip rakip savunma bloğunu alt üst edebiliyor ama asıl sorun bence bu çocuk sağ bek değil. aslında çok iyi 6-8 numara olur bundan.

    çünkü bir sağ bek’e göre sürekli içeri kat edip topu sürüklemek istiyor, çizgi boyu sıfıra inme gibi bir şey kafasında yok. hiç gol atmamış sadece 4 asist yapmış bunlar da tam olarak orta değil. zaten orta açmıyor gibi bişey. savunma dörtlü bloğunda ofsayt çizgisi, kademe bilgisi filan zayıftan ziyade acemice.

    ama orta saha göbekte, pozisyon bilgisini geliştirip tecrübelense gedson fernandes benzeri bir oyuncu olur. enerjik, top kapar, top taşır. ferdi kadıoğlu da fener’e geldiğinde 10 numara diye geldi yer değiştire değiştire çok iyi bir sol bek oldu adam.

    ezcümle; belki çalışkan iyi niyetli bir çocuktur, verilen direktiflere uyar, taraftar da sabreder sağ bekte en az bir yıl tecrübelenir elimizde inanılmaz bir oyuncuya da dönüşebilir böyle bir ihtimal de var ama net bir sağ bek değil oyun tarzı ve toyluğuyla böyle bir intibah veriyor. zaten çok da yeni oynuyor, performansı sürprize ve yoruma çok açık.

    en azından aaron wan bisakka gibi tek olayı sağ bekte birebir adam geçirmemek olan etiketli bir adama yıllık 3.750 euro verip takım maaş arkadaşlık dengesini iyice ters düz edeceğimiz bir anlayış yerine nelsson modeli gibi yüksek ücret düşük maaş potansiyelli genç oyuncu tercihimiz çok daha olumlu. yalnız belhanda’nın da bir yıl sözleşmesi kalmıştı onu da 9 milyon euro’ya almıştık yine cenk ergün vardı, hafif onu çağrıştırdığı için bir rahatsızlık vermiyor değil.

    bir yıl sözleşmesi kalmış çok daha ne vereceği belli, ve inanılmaz ortalar kesen japon yukinari sugawara çok net bir transfer olur bence. en iyi seçenek bizim için o. ya da daha bir hafta önce arjantin-ekvador maçının maçın adamı olan angelo preciado çok daha ucuz ve garanti bir ekleme olur. “bizim maçta abarttık işte” diye burun kıvrılıyor küçümseniyor ama preciado tam türkiye ligine göre çok iyi bir sağ bek.

    doue bize gelmese bile kariyerine ne şekilde ne mevkiide devam edecek takipte olmuş olacağım, bizim için en hayırlısı olsun diyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın