resim
Vincenzo Montella
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:50
Uyruk:İtalya
  • 757
    başarılı teknik direktör. milli takımın başında çok başarılı bir euro 2024 geçirmiştir. takım bizim alışkın olduğumuz milli takımlara göre çok daha kompakt, ciddi ve uluslararası standartlarda oynamıştır. bunun yanında oyuna ruh, coşku ve istek de katabilmiştir. bu turnuva özelinde sadece büyük takımların kaldığı çeyrek finale kadar ulaşmıştır. 6 temmuz 2024 hollanda türkiye maçında da yarı finalin eşiğinden dönmüştür. anlık konsantrasyon eksiklikleri olmasa bugün belki yarı finali kutluyorduk ama bir çok genç oyuncunun olduğu bir takımda bunlar olacaktır.

    tarihimizde yarı finallerimiz var ama sanki her turnuvaya düzenli katılıyoruz, her turnuvada çeyrek finaller yarı finaller havada uçuşuyor gibi davranılıyor. kulüpçülük yaparak hocanın semih-arda tercihleri acımasızca eleştirildi. bazı oyuncular, barış gibi, sırf galatasaraylı olduğu için eleştirildi, performansı değersizleştirilmeye çalışıldı. neyse ki avrupalılar bunlar gibi değil de neyin ne olduğunu çok iyi gördü. barış bugün herkesin dikkatini çekmiş durumda sonuç olarak.

    bunların yanında tff'deki seçim nedeniyle çıkar arayışında olan kötü oluşumlar, takımın başarısız olması için sosyal medya üzerinden ellerinden geleni yaptılar. tüm bunlara rağmen takımın çeyrek finale ulaşması başarıdır. şimdi de bu başarıyı küçültmeye çalışacaklar. o yüzden bu yaşananları normal karşılıyorum. montella'nın başka şahsi kariyer tercihi yoksa şu anda kendisiyle devam edilmesi en mantıklı olandır. umarım sonunda kulüpçüler ve çıkarlarını milli takımın önüne koyanlar tarafından potansiyelli bir jenerasyon daha çöpe atılmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın