resim
Vincenzo Montella
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:50
Uyruk:İtalya
  • 752
    iğrenç bir futbol ortamında teknik direktörlük yapmaya çalışan, sanatçı tayfanın bile kendisini eleştirip tehdit ettiği bir durumda takımı ilk 8’e sokan ve onu da balla değil bir plan dahilinde yapan, kadro derinliği konusunda kısıtlı bir havuza sahip olduğu için oyun içerisinde gerekli müdahaleleri yapamamış türkiye a milli futbol takımı’nın italyan teknik direktörü.

    kendisini değiştirsek kimi getireceğiz? bugüne kadar 50 kere teknik direktör değiştirdik de ne oldu? makine gibi mi oynadık, herkesi 4’lük 5’lik mi yaptık? bu adam en azından bir turnuva takımı oluşturdu. savunma merkezini sağlam tutan, 2’nci bölgede kazandığı topları hızlı ve güçlü kenar taşıyıcılarına vererek oyunu 3’ncü bölgeye götürüp orada gol arayan bir takım olduk. yani bu taktikten ötürü kenan yıldız, kerem aktürkoğlu’nda daha fazla oynadı. kerem galatasaray’da oynarken rezalet durumdaki anadolu takımlarına karşı 100 tane top kaybı yapıyor, bu seviyelerde o hataların hepsini kalemizden gol olarak toplardık. montella salak mı, görmüyor mu zannediyoruz bunları? bilmiyor mu? adam taktiksel futbolun ansiklopedisini basmış bir ülkenin eski milli futbolcusu.

    bence çok başarılı bir turnuva geçirmiştir. elindeki oyunculardan alabileceği optimum verimi almıştır. tek yanlışı cenk tosun, semih kılıçsoy, yunus akgün ya da irfan can kahveci gibi hiç fayda alamadığı adamların yerine fayda alabileceği oyuncuları almanya’ya götürmemesi olabilir. misal yunus yerine kulübüde oğuz aydın gibi kalçasını kullanan ve yere sağlam basan bir kenar oyuncusu olsa, kenan’ın vasat olduğu maçlarda kendisini kerem yerine daha fazla kullanabilirdi. ya da iyi bir sezon geçirse de sakatlanan irfan can kahveci yerine ozan tufan düşünülebilirdi. ozan tufan championship’de çok iyi bir sezon geçirdi ve fizik olarak en az ferdi, hakan ve barış kadar hazırdı. arda’nın fizik olarak tamamen ezildiği sekanslarda oyuna girip topu ileriye taşımamıza %100 yardımcı olurdu.

    olsun, yine de tercihlerine saygı duyuyorum ve herkesin de saygı duyması gerektiğini düşünüyorum. bugün guardiola da, klopp da, ancelotti de hatalar yapıyor zira bu oyun bir hatalar oyunu. sanki her turnuvada çeyrek finaller oynayıp yarı finalin kapısından dönüyoruz da hocayı yemeye çalışıyoruz. vallahi bu ülkede 80 milyon teknik direktör var, allah yardımcısı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın