resim
Vincenzo Montella
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:50
Uyruk:İtalya
  • 715
    gruptan puan alamaz denilen takımı hollanda ile çeyrek finalde başabaş oynatmış hocadır. mükemmel bir turnuva hocalığı başarmıştır. 6 temmuz 2024 hollanda türkiye maçından sonra ilk maçlarda ne yorumlar yapılıyorsa yine yeniden aynı tarz yorumlar yapılmaktadır. sanki türk milli takımı turnuvalar tarihinde sürekli en iyileri eliyor gibi şu kadro ile, hollanda ve portekiz’e yenilmesi çok büyük bir olaymış gibi yazılıp çiziliyor. zaten benim hatırladığım 2 turnuva var; 1 inde dünya kupasında brezilya’ya elendik, 1 inde euro 2008’ de almanya’ya elendik. elediğimiz ya da yendiğimiz takımların hepsi aynı ya da bizden düşük kalibreli takımlardı.

    montella bizim halka bir bok bilmiyorsunuz dercesine güzel bir ders verdi aslında. ama biz sadece sonuç odaklı bir milletiz. bugün galip gelsek efsane olacaktı, kaybettik yine kestane oldu. herkes şimdi şöyle yapsaydın böyle yapsaydın modunda takılıyor yine, sanki turnuvanın başında konuşulan şeyler yokmuş gibi.

    milli takımın elenmesi kadar, bu adama da üzülüyorum; çünkü daha turnuvanın başında alışılagelmiş siyasi lobi ile mücadele etti. yetmedi bir ülke futbolunu bitirmeye ant içmiş ali koç trolü fbjk lobisi ile mücadele etti. sanat sepet tayfanın bile lincine maruz kaldı. ne komediler çıkar buradan da neyse. bunlar öyle böyle bir şekilde bertaraf oldu ama ülke öyle bir kaos ülkesi ki, bu kez de merih diye bir şovmen çıkıp bütün sinerjiyi bok edebiliyor.

    elindeki zoraki imkanlar ile sessiz sedasız, iyi ve doğru bir futbol sergileyerek derme çatma ama güçlü bir şekilde ilerleyen bir takım yaratmıştı montella. kupayı kazanamasa bile büyük sürpriz ile ses getirecekti. ama işte 2. tur sonrası ortaya çıkan ağır gündem beklentiyi artırınca birdenbire oluşan baskı futbolun önüne tamamen geçti. iş plevne marşı ile hazırlanan milli takıma kadar uzandı. 6 temmuz 2024 hollanda türkiye maçında bana göre galibiyeti hak edecek oyunu oynamamıza rağmen maalesef sahadan mağlubiyet ile ayrılmak zorunda kaldık. canı sağolsun. elinden geleni yaptı. eğer benim hakkım varsa sonuna kadar helal olsun. muhtemelen milli takım ile ayrılır bundan sonra ki kendisi için çok isabetli olur. ne diyeyim ki yolu bahtı açık olsun. güzel bir insan izlenimi veriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın