2000-01 Türkiye Süper Lig 34.Hafta Maçı
19:04 Ali Sami Yen Stadyumu
4 - 0
  • 14
    önce tanımı yapıştırayım da ne olur ne olmaz.

    eğer galatasaraylıysan sporda sampiyonluklardan daha önemli değerler vardır sözünü tekrar bizlere hatırlatan maçtır.

    o gün 26 mayıs mıymış ya.

    ve yıl 2001 miş...

    ne çabuk geçiyor yıllar be sözlük. sanki daha dün oynanmıştı o maç.

    profesör'ün ilk maçını da son maçını da (ve tabii aradaki onlarca maçını) canlı izlemiştim. o gün ali sami yen'de hiç kimse şampiyon olamamayı kafanına takmıyor hatta hiç üzülmüyordu. ama 10'un vedasına oradaki binlerce taraftar ile birlikte evrende ki milyonlarca galatasaray'lının gözlerinden yaşlar sessizce süzülüyordu.

    hagi kendine yakışır şekilde vedasını yapmış, maç bitmiş, fener şampiyon olmuş bütün tribünler ı love you hagi diye inliyor. yaklaşık yarım saat 45 dakika statdan kimse ayrılmamıştı.

    o gün ile ilgili sadece hüzünlü anılar yok tabii ki de.

    gidenler bilirler yeni açığın arkasından e-5 geçer. arada 3 - 5 metre mesafe vardır. o gün maça erken girmişiz, hava sıcak girerken 2'şer 3'er tane su almışız elimize yeni açığın en üstüne çıkmışız. stadın duvarına yaslanmış muhabbet etmekteyiz. o da ne e-5 den birbiri ardına fb bayraklı arabalar geçmeye başladı. kimisi el hareketi yapıyor kimisi küfürler ediyor giderken. tabii ki bizde boş durmadık. elimizde ki sularla atıcılık oynamaya başladık. veee beklenen oldu trafik tıkandı hafiften.

    hiç unutmuyorum kongoo, doblo tipi bir araba, içi silme fenerli dolu, yan kapı açık elemanın biri küfürler hakaretler gırla gidiyor. biz stoğumuzu yapmışız, bir koli suyu ayaklarımızın altına almışız. herif tam elini kaldırıp orta parmağını gösterecekti elimdeki bardak suyu öyle bir yapıştırıdım ki kafaya, tam suratının ortasına. sonra bir baktık biraz evvel bize hareket yapmaya çalışan eleman arkasındaki elemanın üstüne sırt üstü uzanmış.

    sonra polisler işe uyandı. ama onlarda çok sallamıyolar sadece oradaki kel bi abiye polis müdürünün uzaktan şöyle dediğini duydum.

    "aloooo... kel arkadaşım sen bari oradan çık kabak gibi belli oluyorsun. senin yüzünden fırça yiyoruz amirden"

    böylece 1. ali sami yen su savaşları zaferle sonuçlanmış oldu.(gbkz:

    bu da böyle bir anımdır sözlük)
App Store'dan indirin Google Play'den alın